Italia: Făceau sex cu minore românce, doi pensionari italieni la proces. Judecată și mama fetelor

Făceau sex cu două surori românce în vârstă de 15 și 16 ani la acea vreme în schimbul unor sume ridicole de bani. Din acest motiv, doi pensionari italieni originari din localitatea Pietrarubbia, provincia Pesaro, cu vârsta de 78 și 69 de ani, sunt judecați acum pentru exploatarea prostituției cu minori. În fața judecătorului a ajuns și mama celor două adolescente, acuzată că le-a convins pe fiicele sale să-și vândă corpul.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, faptele s-au petrecut în anul 2015 și au durat cel puțin trei luni de zile. Autoritățile au ajuns la cunoștința acestui caz după ce un cetățean marocan, care știa ce fac minorele, a încercat să le violeze, iar victimele au chemat carabinierii în ajutorul lor. În urma unor investigații detaliate s-a descoperit că cele două minore românce se prostituau.

În luna noiembrie a aceluiași an au fost puși sub arest la domiciliu cei doi bătrâni italieni care sunt judecați astăzi, cu inițialele A.B și P.S. Alți patru pensionari au ajuns să fie anchetați la acea vreme, fiind suspectați că apelau la serviciile minorelor și ei, dar Procuratura nu a reușit să adune destule probe împotriva lor.

Anchetatorii au demonstrat că A.B și P.S., profitând de situația economică instabilă a celor două minore românce, au întreținut raporturi sexuale cu ele contra cost în mai multe rânduri și pe sume ridicole, între 20 și maxim 50 de euro sau chiar în schimbul unor reîncărcări telefonice doar. „Ne vedem la numărul 5”, era fraza codificată pe care unul dintre cei doi pensionari o spunea la telefon când chema minorele să facă sex cu el și prietenul său într-un apartament care-i aparținea sau chiar și într-un parc din localitate.

Procurorul de caz a cerut judecătorului marți, 8 octombrie 2019, să-l condamne la 5 ani de închisoare pe primul pensionar și la 4 ani pe cel de-al doilea, dar sentința va fi pronunțată abia pe data de 5 decembrie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, au fost puși sub acuzație pentru aceeași infracțiune și părinții celor două fete românce, deși doar mama lor a fost găsită de anchetatori, în timp ce tatăl este de negăsit momentan. Nu este foarte clar încă ce rol aveau părinții fetelor în acest caz, dar procesul împotriva mamei va începe pe data de 15 ianuarie 2020 și cu siguranță se va face lumină și în această privință.

„Dar ea a fost deja exonerată de către fiicel ei, este nevinovată”, a declarat  între timp pentru sursa citată, avocatul Carlo Scalpelli care o apără pe mama româncă în tribunal.