Italia: facturi pe numele vecinului decedat. Un român acuzat de înșelăciune, încheia contracte de servicii pe numele altor persoane

Lumina, gazul și telefonul unui român din Castelleone, în provincia Cremona din Lombardia, erau plătite de persoane în numele cărora bărbatul încheia contracte de prestări servicii fără ca acestea să fie la cunoștința acestor demersuri, relatează laprovinciacr.it. Un contract de acest fel, încheiat online, era pe numele vecinului său decedat. Românul, în vârstă de 37 de ani, a fost denunțat pentru înșelăciune și substituire de persoană.

Trei contracte au fost făcute online de conaționalul nostru care, profitând că avea toate datele necesare privind identitatea persoanelor respective, a încheiat contracte de furnizare pentru curent electic, gaz și telefon, pe numele lor, fără ca acestea să aibă habar. Îndrăzneala românului a mers atât de departe încât a încheiat un astfel de contract și pe numele vecinului său care nu mai era în viață.

După aceea, folosea serviciile în mod gratuit, lăsând facturile să fie livrate în altă parte. Trucul a funcționat de trei ori, dar acum, făptașul, care locuiește de mai mulți ani la Castelleone, va trebui să răspundă în fața judecătorului pentru substituire de persoană și fraudă.