Italia: O familie de români are nevoie de ajutor pentru a înfrunta cu demnitate boala rară a fetiței lor

La spitalul Bambino Gesù din Roma medicii fac minuni. Copii din toată lumea vin aici, sunt tratați și pleacă acasă cu o speranță mare de viață. Din România vin mulți, foarte mulți, ne declara medicul șef de secție la oncologie. Printre ei, sunt acum și Roxana Isac împreună cu frățiorul ei, Nectarie.

Roxana, în vârstă de 13 ani a făcut transplantul de ceule stem și se află în momentul de faţă în perioada de recuperare după transplant. Medicii de la Spitalul Bambino Gesu din Roma au transmis părinţilor că au început să fie produse celulele albe în sânge, însă mai este nevoie de o perioadă de cel puţin 100 de zile până se va şti concret dacă transplantul este reuşit.

În perioada următoare, şi fratele Roxanei, Nectarie, în vârstă de şapte ani, va trebui să vină în Italia pentru o evaluare şi pentru a vedea dacă nu este nevoie şi în cazul său de transplant. „Încă aproximativ două luni trebuie să venim la spital de două ori pe săptămână la evaluări, iar fetiţa trebuie ferită de locuri publice. Medicii au spus că dacă totul merge bine vom sta cel puţin cinci sau şase luni aici, iar apoi la control o dată sau de două ori pe an. Acum ne rugăm la Dumnezeu să nu trebuiască după ce o să aducem băieţelul la control să ne spună că-i trebuie făcut şi lui transplant“, a relatat Dumitru Isac, tatăl fetiţei pentru Ziarul de Iași.

Problema cu care se confruntă părinţii este că vor trebui să stea în Italia încă cel puţin şase luni, cheltuielile pe care familia trebuie să le suporte fiind destul de mari, de câteva mii de euro. Aceştia sunt în Italia, la Roma, împreună cu fetiţa lor încă din luna septembrie a anului trecut.

„Cazare nu plătim pentru că stăm într-o casă socială, iar până la spital sunt cam şase kilometri, mai greu este cu transportul şi cu alte cheltuieli necesare aici, mâncare am mai adus de acasă, ne-au mai ajutat şi alte familii din România care sunt aici. Mulţumim tuturor care ne-au încurajat sau care ne-au ajutat, nu am fi putut trece prin aceste momente fără astfel de oameni”, a mai precizat tatăl fetiţei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi fraţi suferă de o boală congenitală extrem de rară, care blochează alcătuirea sângelui, şi anume anemia Fanconi, boală care afectează cinci cazuri la un milion de persoane. Pentru a duce o viaţă normală, aceştia au nevoie de transplant de celule stem. Oricine doreşte să ajute familia Isac în orice fel, pentru a acoperi şi restul cheltuielilor necesare poate face donaţii în conturile bancare:

  • RO66 BTRL 0240 1201 S382 33XX în RON,
  • RO10 BTRL EURC RT00 S382 3301 în EURO, cod SWIFT- BTRLRO22, deschis la Banca Transilvania, pe numele Dumitru Isac.