Italia: O fată română de 12 ani a scăpat cu viață ca prin minune după ce a căzut de la etajul doi

O fată română de numai 12 ani, a căzut de la balconul locuinței din Cerveteri (Roma), în dimineața zilei de 11 ianuarie 2021. Tânăra noastră conațională a fost transportată de urgență cu elicopterul la spital, unde se află în stare gravă.

Conform celor relatate de Il Messaggero, miracolul l-a reprezentat un prun care a stat în calea impactului violent cu asfaltul și a atenuat cu ramurile sale căderea fetei românce. Din primele cercetări a rezultat că adolescenta se afla sub supravegherea surorii sale mai mari, în vârstă de 17 ani.

Mama fetelor plecase cu puțin timp înainte la muncă, neașteptându-se să primească vreodată un telefon care să o anunțe că fiica sa se află în stare gravă la spital. Vecinii, alertați de țipetele și zgomotul produs în urma căderii fetei, au găsit-o pe aceasta semiconștientă, zăcând pe asfalt și au chemat imediat salvarea.

În strada Rio dei Combattenti, pe lângă pompierii detașamentului Marina di Cerveteri, au intervenit carabinierii unității locale cărora le este încredințată ancheta, coordonată de compania din Civitavecchia.

Militarii au întrebat-o imediat pe sora adolescentei cum s-au petrecut faptele. Dinamica pentru anchetatori a fost clară, fata se pare că s-a apropiat prea mult de balustrada terasei, urcându-se mai întâi pe un scaun găsit lângă balcon. Probabil atunci și-a pierdut echilibrul și a căzut peste balustradă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii, după ce au vorbit cu chiriașii clădirii și alte rude ale fetei de 12 ani, tind să excludă gestul voluntar, gândindu-se mai degrabă la imprudență sau la un joc care s-a încheiat prost și care ar fi putut avea consecințe mult mai dramatice.

Elicopterul chemat pentru a interveni a aterizat lângă stadionul Enrico Galli, din Cerveteri, pentru a accelera transportul victimei spre Spitalul Gemelli și nu pe pista postului de prim ajutor Ladispoli, de pe Via Aurelia, cum o făcea de obicei.

Medicii sunt rezervați în a face declarații privind starea tinerei noastre conaționale deoarece fata prezintă multiple leziuni, printre care și un traumatism cranian puternic, cu fractură parietală. Din ultimele informații se pare că nu a fost supusă încă unei intervenții chirurgicale.

Distribuie acest articol