Italia: Fată română violată la 8 ani de tatăl vitreg în vârstă de 44. Bărbatul a fost arestat

Un bărbat român în vârstă de 44 de ani a fost arestat la Milano, acuzat că și-a supus fiica vitregă în vârstă de 15 ani, în repetate rânduri, la violențe sexuale, încă de când fata avea doar 8 ani. Violențele aveau loc la Matera, în Basilicata, unde victima locuia împreună cu mama și cu tatăl vitreg. Fata, violată timp de 7 ani de zile, a găsit acum curajul să îl denunțe pe agresor.

Bărbatul, care se afla în prezent într-un spital din Milano unde era internat pentru unele probleme de sănătate, a fost arestat vineri dimineață în baza acuzațiilor de abuz sexual și violență în dauna fiicei concubinei sale. Totul ar fi început acum șapte ani, când fata avea doar opt anișori, relatează Milano Today.

După constatările făcute de carabinierii din Matera, victima ar fi fost forțată să întrețină relații sexuale cu partenerul mamei sale. Profitând de absențele lungi ale mamei, plecată la muncă, bărbatul de 44 de ani a început să o hărțuiască pe fetiță, forțând-o să asiste la scene în care se masturba în fața ei. Apoi, după cum au declarat anchetatorii, ar fi forțat-o să întrețină cu el raporturi sexuale complete.

Fata a încercat să ceară de mai multre ori ajutor mamei sale dar, probabil de frică, mama se făcea că nu vede nimic ba chiar uneori dădea vina pe fetiță spunând că atrage „atenția”  tatălui său vitreg. Ba mai mult, au fost momente în care, spun anchetatorii, violențele sexuale aveau loc chiar în patul conjugal, în timp ce femeia dormea.

Odată cu trecerea timpului bărbatul român a devenit din ce în ce mai violent și gelos, iar când a descoperit că acum, la cei 15 ani ai săi, fata a început o relație cu un băiat de vârsta sa, violatorul și-a ieșit din minți. În timpul unei crize violente, bărbatul a aruncat spre fată o farfurie de ceramică, care s-a spart provocându-i mai multe răni la cap. În acel moment, victima, susținută de unele colege de la școală și de o profesoară, a decis să ceară ajutor la carabinieri, drept urmare, militarii au început ancheta și în puțin timp rezultatele au dus la arestul agresorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a fost arestat vineri dimineață în timp ce era în spital la Milano iar adolescenta va fi încredințată unei instituții de protecție a minorilor, unde va putea începe o viață normală.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.