Italia: femeie italiancă jefuiește vecina româncă și o amenință cu moartea. Condamnată la 3 ani de închisoare

Tribunalul din Chieti a condamnat astăzi la 3 ani de arest la domiciliu o femeie italiancă de 47 de ani pentru infracțiunea de jaf asupra unei femei românce.

Inculpata, pe nume Delia De Angelis, este originară din San Severo, provincia Foggia, dar rezidentă în localitatea Francavilla al Mare din provincia Chieti, unde are ca vecină de casă o tânără femeie română, relatează rete8.it.

În luna octombrie a anului trecut, De Angelis a fost pusă sub arest preventiv, fiind acuzată de jaf în dauna vecinei sale românce, dar și de violarea domiciliului și leziuni personale. Faptele de care este acuzată femeia italiancă au avut loc în data de 30 septembrie 2018, când De Angelis, care are probleme cu drogurile, așa cum ea însăși a declarat la proces, a amenințat-o pe conaționala noastră că-i dă foc la ușa de la apartament dacă nu o lasă să intre.

Tânăra româncă a făcut atunci greșeala de a deschide ușa vecinei sale, iar aceasta a dat buzna în casa ei cu un cuțit în mână și i-a cerut bani, amenințând că o omoară. Mai mult, italianca se pare că a și rănit-o pe vecina sa româncă, provocându-i tăieturi cu cuțitul la mâna stângă și o contuzie la încheietură. După ce i-a furat banii tinerei românce, De Angelis i-a luat apoi și telefonul mobil, care se afla în dormitor, mai scrie sursa citată.

Acuzata s-a apărat la proces spunând că nu a intrat niciodată în casa femeii românce, ci că a întâlnit-o pe scări și că i-a cerut doar să-i arate telefonul mobil, fiindcă bănuia că românca ar avea o relație cu fostul partener al femeii italience.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul din Chieti, Lucia Campo, a cerut Tribunalului o pedeapsă cu închisoarea de patru ani de zile pentru De Angelis, dar judecătorul, în sentința dată, a considerat că circumstanțele atenuante sunt mai puternice decât cele agravante și a condamnat-o pe italiancă la 3 ani de arest la domiciliu, pe care va trebui să-i execute în casa mamei sale, plus o amendă de 800 de euro.