Italia: Femeie moartă, făcută bucăți și aruncată în saci de gunoi. Nu se cunoaște identitatea victimei

Cadavrul care a fost găsit de un trecător duminică, 20 martie, în localitatea italiană Borno, din provincia Brescia, la granița cu provincia Bergamo, nu a fost încă identificat, după o săptămână de la descoperire, relatează Today.it.

Exact sub semnul care desparte cele două provincii din Lombardia, Bergamo și Brescia, au fost descoperiți patru saci din folie neagră, în care se aflau rămășițele trupului unei femei, a cărei vârstă a fost estimată între 35 și 50 de ani.

Nici până acum nu este clar când și cum a fost ucisă femeia. Singura certitudine este că trupul acesteia a fost tăiat, cu o precizie meticuloasă, în 15 bucăți mai mici, ascunse în cei patru saci care au fost găsiți de un locuitor al zonei. Acesta a încercat să deschidă un sac (convins că erau simple deșeuri) și a găsit în interior o mână umană ale cărei unghii de la degete erau vopsite cu ojă violet.

Carabinierii anchetează această crimă, coordonați de procurorul din Brescia, Lorena Ghibaudo. Investigațiile asupra cadavrului au fost inițiate la Institutul de Medicină Legală a Civilului din Brescia, iar detaliile sunt de-a dreptul șocante.

Inițial, criminalul ar fi încercat să dea foc cadavrului, fără să-l poată aprinde și carboniza. Apoi, cu o secure sau cu un ferăstrău electric, a dezmembrat trupul neînsuflețit și l-a ascuns în patru saci negri din plastic care nu au fost imediat abandonați, ci păstrați la congelator, deoarece pe rămășițele umane ar exista unele semne de dezghețare care sugerează că ar fi fost ținute un timp într-o incintă frigorifică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sacii din folie neagră de plastic au fost apoi aruncați pe un teren viran din apropierea unui drum de munte între Borno și Dosso, unde începe provincia Bergamo. Este vorba de un teren izolat, care a devenit de-a lungul timpului o mică groapă de gunoi în aer liber.

Un locuitor din comuna Borno, a văzut ieșind dintr-un sac o mână umană și a chemat imediat carabinierii.

Sacii aproape de marginea carosabilului: unii sugerează că au fost lăsați acolo în mod deliberat, la vedere, pentru a putea fi găsiți. Capul femeii prezenta mai multe arsuri, mai ales pe față, astfel încât era complet desfigurată. Prima ipoteză este că ar fi fost arsă, dar poate după ce a fost ucisă.

Există multe ipoteze din perspectiva anchetatorilor: femeia a putut fi ucisă cine știe unde, apoi tăiată în bucăți, congelată și transportată în cele din urmă pe drumul unde a fost găsită. Criminalul este cercetat pentru omucidere voluntară, suprimarea și ascunderea unui cadavru.

Ancheta este însă destul de complicată, având în vedere starea resturilor umane, nu este clar câte elemente utile pentru anchetă ar putea reieși din autopsie. Sacii fuseseră probabil abandonați de curând, așa cum sugerează semnele de dezgheț și lipsa descompunerii. În plus, animalele sălbatice ar fi rupt sacii și ar fi devorat rămășițele, dacă ar fi fost acolo de mai mult timp. Singura certitudine este că ucigașul cunoaște bine zona.

La această oră, se încearcă urmărirea identității victimei, prin consultarea rapoartelor de dispariție prezentate în toată Valea Camonica și în provinciile Brescia și Bergamo în ultimele săptămâni. Femeia ucisă și tăiată în bucăți nu era o localnică. Nu departe de saci, a fost găsită o jachetă care deja este analizată de criminaliști.

Anchetatorii au dat publicității câteva detalii „pentru ca eventualele cunoștințe ale femeii sau ale artiștilor tatuatori să poată oferi informații utile pentru identificare”. Pe corpul femeii (care avea pe unghii o ojă mov strălucitoare) erau următoarele tatuaje:

  • „step by step” pe glezna dreaptă;
  • „wanderlust” pe claviculă dreaptă;
  • „elegance is the” în partea dreaptă a spatelui;
  • „be brave” pe cotul stâng;
  • „fly” pe încheietura mâinii drepte;
  • „V” inversat pe coapsa dreaptă;
  • „VV” răsturnat pe coapsa stângă.

Carabinierii invită pe oricine are informații să contacteze numărul 0039/0364322800 (centrul de operațiuni al Comandamentului Companiei Carabinieri Breno) sau să se prezinte la poliție sau unitate de carabinieri.

Nicio pistă nu este exclusă, fiecare ipoteză este investigată. Întreaga comunitate este pur și simplu șocată, iar anchetatorii lucrează non-stop. În urmă cu mai puțin de 17 ani, la câțiva kilometri distanță, a fost făcută o descoperire macabră similară: rămășițele lui Aldo Donegani și ale soției sale Luisa De Leo, uciși și tăiați în bucăți de nepotul lor, Guglielmo Gatti, care a fost condamnat la închisoare pe viață.

Distribuie acest articol