Româncă din Italia amenințată cu moartea în fața copiilor de concubinul albanez orbit de gelozie

O femeie română din Osimo, provincia Ancona, a trăit timp de peste șapte ani aproape sechestrată în casă de către concubinul său, un bărbat de origine albaneză în vârstă de 37 de ani, relatează Centro Pagina. Bărbatul, care o supunea deseori la abuzuri, umilințe și bătăi, în una din serile trecute a amenințat-o cu o armă în fața celor doi copii pe care îi au împreună, ba chiar l-a lovit și pe unul dintre micuți. Femeia a anunțat poliția.

Timp de șapte ani a trăit aproape sechestrată în casă deoarece concubinul albanez, orbit de gelozie, o împiedica să iasă, să meargă la rude, la prieteni sau să aibă o viață socială. Recent, între cei doi a avut loc o altă ceartă care putea să se transforme într-o adevărată tragedie. Partenerul și tatăl celor doi copii ai săi a bătut-o pe femeie în fața ochilor îngroziți ai micuților, acuzând-o că are un iubit. Pentru prima dată bărbatul l-a lovit și pe copilașul mai mare, care a încercat să sară în ajutorul mamei. Pentru femeia română aceasta a fost picătura care a umplut paharul, ea a anunțat poliția de ceea ce se întâmpla în interiorul casei sale.

Cercetările agenților de poliție au scos la iveală modul posesiv și agresiv cu care bărbatul albanez își teroriza concubina. Toate apelurile telefonice îi erau controlate de către acesta, îi cunoștea parolele pentru a putea accesa în orice moment profilurile femeii de pe rețelele de socializare, în interiorul apartamentului a amplasat camere de luat vederi cu ajutorul cărora îi putea urmări femeii de la depărtare toate mișcările. Dacă i se părea ceva suspect bărbatul o umilea, o bătea, sau o amenința cu moartea folosind o armă deținută ilegal. Tânăra mamă nu l-a denunțat niciodată până acum pe concubinul său deoarece îi era teamă că ar putea face rău familiei sale din România, așa cum promisese de multe ori.

Intervenția imediată a polițiștilor și a celor de la Serviciile Sociale ale Municipiului Osimo a permis ca femeia să fie transferată împreună cu cei doi copii într-un loc sigur. În urma percheziției efectuată în apartament, au fost găsite atât camerele video utilizate de bărbat pentru controlul de la distanță, cât și arma cu care femeia fusese amenințată în mod repetat cu moartea.

Declarațiile detaliate ale victimei, precum și verificările polițiștilor din apartamentul celor doi, au permis autorității judiciare să intervină prompt, prin emiterea împotriva cetățenului albanez a unei dispoziții extrem de restrictive, constând în arestul la domiciliu cu aplicarea brățării electronice. Intervențiile tehnice s-au încheiat în această dimineață de 16 august, iar de acum bărbatul nu-și va putea părăsi apartamentul fără ca alarma să fie activată în centrul de operațiuni al secției de poliție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.