Italia: arestată româncă de 47 de ani, membră a unui clan mafios italian dintr-o cunoscută rețea criminală

O femeie de naționalitate română a fost arestată la Issogne, în Valle d’Aosta, pentru deținere ilegală de arme de foc și tăinuire.

Potrivit anchetatorilor, românca a ajutat o bandă care făcea parte din cunoscuta rețea mafiotă ‘ndrangheta, să ascundă o armă care aparținea clanului Fazzalari. Elena Hanganu, în vârstă de 47 de ani, originară din România și rezidentă la Issogne de doi ani, a fost arestată de carabinieri în cadrul operațiunii „Terramara”, relatează valledaostaglocal.it.

- Continuarea articolului după publicitate -

Căsătorită cu un bărbat italian din Valle d’Aosta, Elena Hanganu se află în acest moment în închisoarea din Torino. Arestarea sa face parte dintr-o amplă acțiune anti-mafie a autorităților italiene, acțiune în cadrul căreia au fost arestate un total de 48 de persoane (44 la închisoare și 4 la domiciliu) și confiscate bunuri materiale în valoare de 25 de milioane de euro.

Faptele datează din anul 2013, când Elena Hanganu a trăit și a lucrat în Calabria și conform autorităților a oferit sprijin clanului Fazzalari. Familie care împreună cu alții, potrivit investigațiilor, a condus și gestionat între 2012 și 2016 primăria din Taurianova, o mică localitate din provincia Reggio Calabria. Printre arestați și fostul primar Domenico Romeo și fostul consilier municipal Francesco Sposato.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos