Italia: arestată româncă de 47 de ani, membră a unui clan mafios italian dintr-o cunoscută rețea criminală

O femeie de naționalitate română a fost arestată la Issogne, în Valle d’Aosta, pentru deținere ilegală de arme de foc și tăinuire.

Potrivit anchetatorilor, românca a ajutat o bandă care făcea parte din cunoscuta rețea mafiotă ‘ndrangheta, să ascundă o armă care aparținea clanului Fazzalari. Elena Hanganu, în vârstă de 47 de ani, originară din România și rezidentă la Issogne de doi ani, a fost arestată de carabinieri în cadrul operațiunii „Terramara”, relatează valledaostaglocal.it.

Căsătorită cu un bărbat italian din Valle d’Aosta, Elena Hanganu se află în acest moment în închisoarea din Torino. Arestarea sa face parte dintr-o amplă acțiune anti-mafie a autorităților italiene, acțiune în cadrul căreia au fost arestate un total de 48 de persoane (44 la închisoare și 4 la domiciliu) și confiscate bunuri materiale în valoare de 25 de milioane de euro.

Faptele datează din anul 2013, când Elena Hanganu a trăit și a lucrat în Calabria și conform autorităților a oferit sprijin clanului Fazzalari. Familie care împreună cu alții, potrivit investigațiilor, a condus și gestionat între 2012 și 2016 primăria din Taurianova, o mică localitate din provincia Reggio Calabria. Printre arestați și fostul primar Domenico Romeo și fostul consilier municipal Francesco Sposato.