Italia: Femeie română grav rănită, înjunghiată în inimă de fostul iubit italian

Momente care au îngrozit trecătorii din Salerno, luni, 22 aprilie, când un bărbat italian și-a înjunghiat în plină stradă fosta iubită de origine română cu mai multe lovituri de cuțit, una dintre acestea în zona inimii. Femeia a fost transportată de urgență la spital, starea ei este una foarte gravă. Italianul a fost arestat, informează La Stampa.

Mulți trecători care au ieșit ieri pe stradă în timpul după-amiezii de sărbătoare, au fost martorii involuntari ai unui atac sângeros care a avut loc în Via Generale Clark, în partea de est a orașului Salerno din Campania. Un bărbat din Pontecagnano Faiano, Giuseppe Ingenito, în vârstă de 64 de ani, care are deja precedente pentru acte de persecuție împotriva unei alte femei, și-a înjunghiat fosta parteneră, Emilia D., o femeie de 38 de ani originară din România, provocându-i o rană profundă în piept. După o relație extraconjugală care durase 5 ani, femeia s-a hotărât să îl părăsească, dar bărbatul se pare că nu acceptase decizia victimei. Când a văzut-o în compania altui bărbat, agresorul și-a pierdut cumpătul, a luat un cuțit mare, de vânătoare și a înjunghiat-o în abdomen și torace.

Carabinierii au reconstituit incidentul:

Atacatorul și-ar fi recunoscut fosta parteneră care era într-o mașină cu un alt bărbat. A început să-i urmărească, până a văzut că cei doi și-au dat un sărut. În acel moment, orbit de furie și gelozie, le-a tăiat calea cu mașina sa, forțându-i să se oprească. Apoi, a ieșit din autoturismul său, s-a îndreptat spre mașina în care se aflau cei doi, a deschis portiera femeii și cu un cuțit lung de 35 de centimetri a înjunghiat-o de mai multe ori în abdomen. O lovitură de cuțit i-a atins aorta, astfel că victima a început să sângereze abundent.

Printre numeroșii trecători care se aflau în stradă, s-a întâmplat să fie și un carabinier în afara serviciului. Acesta a observat imediat ce se întâmpla și a coborât din mașina sa pentru a interveni, s-a repezit asupra agresorului reușind să-i smulgă cuțitul și să-l blocheze până la sosirea unei patrule de carabinieri. Între timp, femeia română a ieșit din mașină și s-a prăbușit la pământ. A fost transportată de urgență la spitalul San Giovanni di Dio e Ruggi d’Aragona unde se află în condiții foarte grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul italian care a atacat-o a fost arestat. Autoritățile au descoperit că acesta mai are un precedent pentru hărțuire, în anul 2014 primise un ordin de interdicție prin care îi era impus să nu se apropie de o femeie cu care avusese o relație și care îl denunțase pentru acte de persecuție.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20