Italia: O femeie română lovită de o mașină în stația de autobuz riscă să rămână fără un picior

Accidentul a avut loc duminică, 12 ianuarie 2020, într-o localitate de lângă Torino unde o femeie română în vârstă de 52 de ani a fost lovită de mașină de teren. În urma accidentului, conaționala noastră a suferit amputația unui picior.

Din relatările presei locale reiese că în jurul orei 13:00 de duminică femeia română aștepta autobuzul în mod regulamentar în stația de pe via Torino din localitatea Carmagnola, unde este rezidentă. Din motive în curs de investigare încă, un bărbat italian de 65 de ani care conducea un autoturism Opel Frontera a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, lovind-o astfel din plin pe românca noastră și distrugând în același timp și stația de autobuz.

În urma impactului, femeia a suferit mai multe răni grave, precum și amputația unui picior sub nivelul genunchiului, dar a fost transportată de urgență cu elicopterul la spitalul CTO din Torino unde medicii au reușit să-i atașeze piciorul la loc. Cu toate acestea, medicii nu sunt siguri că această reatașare va rezista și există riscul ca victima să piardă piciorul definitiv. În plus, starea ei de sănătate s-a demonstrat a fi foarte gravă de la bun început.

La locul accidentului au intervenit imediat și carabinierii pentru investigațiile de rigoare, iar bărbatul italian a declarat că a pierdut controlul mașinii și a derapat. Ancheta continuă pentru a stabili cu precizie dinamica accidentului și pentru a atribui eventual responsabilități șoferului.