Italia: O femeie și fiul ei au murit de foame în propria vilă după ce soțul ei a suferit un infarct

Teribila dramă s-a petrecut într-un cartier din localitatea italiană Macerata (Marche), denumit Borgo Santa Croce, unde doi soți și fiul lor au fost găsiți fără viață în vila în care locuiau.

Potrivit ziarului italian Il Resto del Carlino, medicul legist care a efectuat autopsia asupra celor trei cadavre a constatat că femeia și fiul ei au murit de foame, după ce soțul acesteia a suferit un infarct care i-a curmat viața.

Eros Canullo, numele bărbatului, era un fost antreprenor și deținea mai multe imobile în zonă, în timp ce soția lui, Angela Maria Moretti, a lucrat ca logoped și era apreciată de toată lumea.

Fiul celor doi soți italieni, Alessandro, a fost implicat într-un accident rutier și a rămas astfel invalid, deci nu se putea deplasa în autonomie. Cu timpul, după acest dramatic eveniment din viața lor, cei doi soți s-au izolat tot mai mult de prietenii și rudele lor, cu care nu au mai ținut legătura atât de des.

În luna septembrie a anului 2020 însă, Angela a suferit un ictus cerebral după care și-a revenit, dar a rămas invalidă și ea, fiind țintuită astfel la pat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Eros Canullo, care avea 80 de ani la data decesului, a decis atunci să-i îngrijească de unul singur pe soția și fiul său, în ciuda faptului că nu ducea lipsă de bani. Singurul ajutor pe care-l primea, de fapt, venea de la organizația Croce Verde, de la care bărbatul italian solicita intervenția unui voluntar atunci când fiul său, în vârstă de 58 de ani, cădea la pământ, iar pensionarul nu mai reușea să-l ridice.

În vara anului trecut, bătrânul de 80 de ani a decis să vândă unul dintre imobilele sale și a solicitat serviciile unei agenții imobiliare în acest sens. La un moment dat însă, agenții imobiliari nu au reușit să mai intre din nou în contact cu Eros și au semnalat ciudata dispariție la carabinieri.

O patrulă a forțelor de ordine s-a prezentat la data de 5 august 2021 la vila familiei respective, au sunat la interfon, dar nu le-a răspuns nimeni. Proprietarul unei pizzerii din zonă le-a spus anchetatorilor că acea familie obișnuia să petreacă verile la mare, iar carabinierii au decis atunci să renunțe la investigații.

Cu toate acestea, la circa o lună după aceea, sora Angelei, care trăiește la Milano și care încerca să intre în contact cu ea de câteva săptămâni, a denunțat dispariția acesteia la carabinieri. Militarii s-au întors atunci la vila familiei împreună cu pompierii și au pătruns în interior, unde au găsit trei cadavre în fază avansată de descompunere.

Procuroarea Stefania Ciccioli, de la Parchetul din Macerata, care a preluat conducerea anchetei, a dat ordin să fie efectuată autopsia asupra celor trei trupuri neînsuflețite pentru a afla cauza morții.

Medicul legist a constatat astfel că Eros Canullo murise în urma unui infarct, undeva la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie a anului trecut. Pensionarul a decedat în timp ce se afla în baie, conform celor relatate de anchetatori.

Cât despre moartea Angelei, în schimb, care avea 76 de ani, și a fiului ei, s-a ajuns la concluzia că aceștia au murit de foame, neavând cine să mai aibă grijă de ei și nereușind să se deplaseze singuri pentru a se hrăni sau a cere ajutor.

@rotalianul