Italia: O femeie a sunat la 112 și a comandat o pizza Margherita pentru a scăpa de un bărbat violent

Este al doilea caz de acest gen din Italia, în care o femeie scapă de un bărbat violent sunând la 112 și comandând o pizza. Un episod similar s-a petrecut la începutul lunii august a anului trecut, când o femeie originară din America de Sud a procedat la fel și a reușit să se salveze atât pe ea însăși, cât și pe copilul ei de 10 ani.

Ideea ca o femeie aflată în pericol să sune la 112 a fost lansată inițial în spațiul public printr-un video publicat pe Tik Tok, în limba spaniolă. Probabil așa se explică faptul că Angela, tânăra originară din America de Sud, a recurs în luna august la această metodă pentru a cere ajutorul forțelor de ordine.

În cursul zilei de 28 februarie 2021, în schimb, cea care a folosit aceeași metodă a fost o femeie marocană în vârstă de 33 de ani, se relatează într-un comunicat publicat de polițiștii italieni pe site-ul oficial. Potrivit sursei citate, femeia s-a despărțit la sfârșitul lunii ianuarie de iubitul ei, un conațional în vârstă de 25 de ani, dar a acceptat să se întâlnească din nou cu acesta în seara zilei de duminică.

În urma unor discuții aprinse între cei doi, tânărul marocan a început să devină violent cu fosta lui iubită, iar ea a început să se teamă pentru viața sa. Pentru a nu-i da motive acestuia să devină și mai violent, femeia i-a spus că va suna să comande o pizza și așa a făcut. Doar că numărul la care a sunat era 112 și le-a spus operatorilor că dorește să comande o pizza Margherita, spunându-le apoi și adresa la care să livreze comanda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sinergia dintre operatorii numărului unic de urgență, primii care au primit cererea mascată de ajutor, și polițiștii de la secția de poliție cărora le-a fost redirecționat apelul, au făcut posibilă trimiterea unui patrule pentru a ajuta femeia”, se arată în comunicatul de presă.

Odată interveniți la fața locului, polițiștii au pus-o în siguranță pe femeia marocană, iar aceasta le-a mărturisit că acela era numai ultimul dintre nenumăratele episoade violente suferite din partea fostului iubit de-a lungul relației lor. Victima a fost transportată apoi la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Tânărul marocan, în schimb, a fost pus sub arest imediat datorită denunțului, dar și curajului demonstrat de femeia de 33 de ani.

Citește și: A sunat la 112 și a spus că vrea să comande o pizza, dar de fapt voia să fie salvată de soțul violent

Ascultă înregistrarea audio a apelului făcut de femeia marocană la 112 pe pagina Facebook a Poliției de Stat din Milano.

Distribuie acest articol