Italia: Femeile, victime a două crime oribile comise de partenerii lor în ultimele zile

Conform unui studiu Eures, în Italia, la fiecare trei zile este ucisă o femeie. În general, ucigașul este chiar partenerul de viață al acesteia. Alte două crime de acest gen a căror victime sunt femeile, s-au petrecut în Italia în ultimele zile. Laura Petrolito, 20 de ani, este înjunghiată de concubinul său și aruncată într-o fântână iar Immacolata Villani, 31 de ani, este împușcată în fața școlii unde tocmai își lăsase fetița de 9 ani.

Canicattini Bagni, Siracusa – Sicilia: Laura este ucisă din cauza geloziei partenerului

Ucisă prin înjunghiere cu un cuțit și aruncată într-un puț, la Canicattini Bagni, un sat din zona montană a provinciei Siracusa, trei zile în urmă. Este sfârșitul tragic al tinerei italiene Laura Petrolito, 20 de ani. Partenerul său de viață, Paolo Cumbo, a mărturisit fapta după un lung interogatoriu la secția de poliție, și a indicat locul unde aruncase arma crimei. Laura a fost ucisă în urma unei crize de gelozie iar tânăra a lăsat în urmă doi copii: un băiat de patru ani, născut dintr-o relație anterioară, și altul de optsprezece luni avut din relația cu Paolo Cumbo.

Laura Petrolito și Paolo Cumbo

A fost tatăl Laurei cel care a dat alarma. Observând că Laura nu s-a întors acasă iar telefonul ei rezulta mereu închis a alertat poliția. Corpul fetei a fost găsit într-o fântână. Fata avea răni pe tot corpul și s-a constatat că fusese înjunghiată înainte de a fi aruncată în fântână. Trupul său se blocase și nu reușise să se ducă la fund. Ucigașul a încercat să-l împingă, apoi l-a acoperit cu un capac de fier și a plecat.

Terzigno, Napoli – Campania: Immacolata este împușcată în fața școlii fiicei sale

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar într-o țară în care o femeie este ucisă la fiecare trei zile, dacă poate fi ceva mai îngrozitor, este o femeie ucisă în fața școlii unde tocmai și-a lăsat fiica. Școala ar trebui să fie sacră în inimile oamenilor și mai mult decât o biserică, pentru că tot ceea ce suntem și ceea ce vom deveni învățăm în anii petrecuți acolo. Nu așa a fost pentru Pasquale Vitiello care ieri dimineață, a împușcat-o pe soția sa, Immacolata Villani, 31 de ani, în fața școlii unde femeia tocmai își însoțise fiica în vârstă de 9 ani. Tot ieri, bărbatul s-a sinucis cu aceeași armă cu care o ucise pe soția sa.

Cei doi intenționau să divorțeze. Immacolata și Pasquale Vitiello nu mai trăiau împreună sub același acoperiș de pe data de 4 martie. În seara aceea, o discuție aprinsă în prezența fiicei lo, s-a transformat într-o confruntare cu lovituri și insulte. O tensiune care a culminat în gestul ucigaș și sinucigaș al bărbatului italian.

Immacolata Villani, 31 de ani, împușcată de soțul italian

În Italia, la fiecare trei zile, o femeie este ucisă

Doar anul trecut, 120 de victime au fost ucise în Italia de către un soț, prieten sau concubin, conform datelor actualizate de Istat în colaborare cu Ministerul Justiției.

Iar datele arată că violența se poate întâmpla oricui. Violența împotriva femeilor nu depinde de condiția socială, de educație, de rasă, religie sau orientare sexuală. Pot fi afectate femeile tinere sau în etate, căsătorite sau într-o relație, cu copii sau fără copii, bogate sau sărace, care au serviciu sau sunt casnice. Trebuie doar înțeles faptul că odată ciclul violenței pornit, sunt realmente șanse minime ca violența să se oprească. Și la primul gest violent subit, femeia trebuie să denunțe.