Italia: O fetiță de numai 5 anișori, de origine română, victima unui grav accident

În seara de duminică, 19 iunie, la Albaredo d’Adige, în provincia Verona, o fetiță de origine română, în vârstă de 5 ani, a suferit răni grave după ce a fost lovită de un automobil. Este internată în stare gravă la unitatea de terapie intensivă pediatrică a spitalului Veronese din Borgo Trento, informează L’Arena.

Era în jurul orei 18.40 când micuța se afla în parcarea din Via Alpone, situată în fața cafenelei-patiserii „Civico Sei”. Era în compania mamei sale, în vârstă de 34 de ani, care vorbea cu o prietenă fără să o piardă pe fetiță din vedere. Copiii sunt însă campioni la imprevizibilitate și vivacitate, iar fetița în cauză nu face excepție. În numai câteva secunde, o duminică liniștită s-a transformat într-un infern pentru familia de români.

Profitând de o clipă de neatenție din partea mamei sale, fetița s-a îndepărtat doar pentru câțiva metri, dar a fost suficient ca să fie lovită de un autoturism Toyota Corolla. În urma impactului s-a lovit puternic la cap și a ajuns sub automobil, suferind multiple răni și traumatisme cerebrale.

Șoferul mașinii Toyota, un italian în vârstă de 45 de ani cu inițialele M.F., a declarat că s-a trezit deodată cu micuța în fața lui și nu a mai reușit să o evite. Din fericire, tocmai încetinise deoarece trecuse peste un prag de limitare a vitezei, ceea ce s-a dovedit a fi providențial pentru viața fetiței.

Locul accidentului. Foto: L’Arena

Deși a suferit multiple răni, fetița a rămas conștientă. Prima care s-a repezit în ajutorul ei a fost mama, care a încercat să o liniștească până a sosit ambulanța și a transportat-o la spital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii, coordonați de mareșalul Simone Bazzani, au efectuat constatările la locul accidentului și se ocupă de caz.