Italia: Fetiță născută de numai câteva ore, abandonată în parcarea unui spital. Polițiștii caută mama copilului

O fetiță născută de numai câteva ore a fost găsită abandonată într-o cutie, în această dimineață de marți, 30 august 2022, în parcarea unui spital din localitatea italiană Monza, provincia Monza-Brianza din Lombardia.

Potrivit cotidianului digital Monza Today, micuța a fost găsită de o infirmieră care se îndrepta spre locul de muncă, în jurul orei 05:20 dimineața.

Fetița, care avea cordonul ombilical atașat încă, era învelită într-o pătură și pusă într-o cutie de încălțăminte ce se afla pe capota unei mașini din parcarea spitalului San Gerardo din Monza.

Infirmiera a dus imediat fetița la secția Urgențe Pediatrie a spitalului, unde medicii au constatat că starea ei de sănătate este bună.

Personalul medical a solicitat între timp intervenția polițiștilor la fața locului, aceștia deschizând apoi o anchetă pentru a descoperi cine esta mama nou-născutei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele informații reiese că fetița are trăsături hispanice, mai precizează sursa citată.

Personalul medical de la secția Obstetrică a spitalului menționat mai sus, se arată îngrijorat pentru situația mamei fetiței și fac un apel la mamele gravide care nu doresc să păstreze copilul să apeleze la serviciile sanitare gratuite din Italia pentru a nu se expune riscurilor născând singure acasă.

„Probabil era singură și disperată (mama fetiței – n.r.) de a făcut un astfel de gest. Îngrijorarea noastră se îndreaptă spre sănătatea acestei femei care tocmai a născut fără asistența necesară”, au transmis angajatele spitalului, citate de publicația Il Cittadino.

„Vrem să amintim că există o lege regională (legea de fapt este națională, se specifică pe site-ul Ministerului Sănătății din Italia – n.r.) „Mamă Secretă”, care permite nașterea în spital în mod anonim pentru și a fi externată lăsând propriul copil (în spital – n.r.)”, au mai precizat femeile.

- Continuarea după publicitate -

„Multe femei, poate străine, nici măcar nu știu de această posibilitate”, au conchis ele.

@rotalianul