Italia: Fetiță română de etnie romă în vârstă de 12 ani ajunge la spital cu dureri de burtă, doctorii descoperă că e gravidă

Ajunsă în Italia în urmă cu câteva zile și găzduită de unchii săi care locuiesc la Perugia, dar încredințată în grija fratelui său mai mare, o fetiță română de etnie romă a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la spital cu dureri puternice de burtă. În urma investigațiilor făcute de medicii, aceștia au descoperit că durerile că minora este de fapt gravidă.

Potrivit Perugia Today, fetița are numai 12 ani, iar mama ei se află în România. Din motive în curs de investigare încă, minora a fost trimisă în Italia, în grija fratelui ei mai mare și amândoi sunt găzduiți de unchii lor în localitatea Perugia.

În dimineața zilei de sâmbătă, 18 ianuarie 2020, fratele fetei a însoțit-o pe aceasta la spitalul Santa Maria della Misericordia din oraș deoarece minora acuza dureri puternice de burtă. În urma controalelor medicale la care a fost supusă în spital, doctorii au descoperit însă că minora de numai 12 ani era gravidă.

Conducerea spitalului a alertat atunci Poliția pentru verificările de rigoare în astfel de cazuri și întrebată de agenții de poliție despre eventuale raporturi intime avute, fata a negat inițial că ar fi avut astfel de relații vreodată, dar ulterior a recunoscut că are un iubit în vârstă de 14 ani care ar fi tatăl copilului.

Procurorul Flaminio Monteleone de la Procuratura din Perugia a decis să lase fata în mod temporar în grija medicilor din spitalul menționat mai sus, în timp ce ancheta continuă pentru a verifica dacă a existat vreun abuz asupra minorei de etnie romă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI