Italia: Fetiță română de 2 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la balcon

Accidentul s-a petrecut în cursul serii de miercuri, 20 mai, într-un cartier de la marginea centrului istoric al localității italiene Concorezzo, provincia Monza e Brianza, unde o fetiță română de 2 ani a căzut din balconul locuinței sale și a suferit mai multe răni.

Ambulanța parcată lângă clădirea unde a avut loc accidentul. Foto: primamonza.it

Potrivit ziarului Corriere della Sera, clădirea unde a avut loc accidentul se află pe via Leonardo Da Vinci, iar în acel moment, în casă, se aflau mama fetiței, o femeie română în vârstă de 37 de ani și fratele fetiței, un adolescent de 14 ani. Micuța noastră conațională se pare că a reușit să se cațăre pe balustrada balconului pentru a privi în jos atunci când s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de circa 3 metri. Conform sursei citate, în acel moment mama fetiței pregătea cina, iar fratele ei se uita la televizor.

Impactul cu solul i-a provocat mai multe fracturi, precum și o rană la cap, iar la fața locului a fost chemată o ambulanță. Personalul medical a cerut însă intervenția unui elicopter pentru a transporta-o pe fetiță de urgență la spitalul din Bergamo.

Elicopterul intervenit pentru a transport-o pe fetiță la spital. Foto: primamonza.it

„E în stare foarte gravă”, a spus un vecin citat de presa locală.

Starea gravă de sănătate a fetiței se pare că a fost confirmată și în această dimineață de către medicii care o îngrijesc care au precizat că aceasta a suferit o hemoragie cerebrală și se mențin rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Carabinierii din localitate au deschis o anchetă pentru stabili circumstanțele exacte în care a avut loc accidentul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul