Italia: Flatulențe în Rai, o crainică a fost constrânsă să lucreze alături de un coleg cu probleme digestive. Cinci directori dați în judecată

În cadrul unei anchete complexe, cinci directori Rai (Radiotelevisione italiana S.p.A.) sunt în pericol de a fi trimiși în judecată după ce gazda emisiunii-telejurnal Tg1, Daria Mondini, a depus plângere împotriva acestora după ce, în urma refuzului său de a schimba camera în care lucra, a suferit presupuse represalii la locul de muncă.

Conform declarațiilor Dania Mondini, superiorii săi ar fi „pedepsit-o”, plasând-o într-o cameră cu un coleg care suferea de flatulențe și eructații, relatează La Repubblica.

700-20230504102641

Cei implicați în acest caz, care ocupau poziții de conducere în cadrul Tg1 în 2018, sunt Filippo Gaudenzi, Marco Betello, Piero Felice Damosso, Andrea Montanari și Costanza Crescimbeni.

După ce a refuzat schimbarea camerei, Mondini susține că a suferit represalii, pe care a decis să le denunțe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocații jurnalistei afirmă în comunicat: „Chiar dacă nu comunicăm alte date, în respectul legii și al autorităților de investigație, simțim nevoia să prezentăm această informație pentru a preveni posibile încercări, precum cea de acum un an, de a minimaliza evenimentele ce fac obiectul acestui delicat proces penal.”

Ei adaugă: „Nu este vorba doar de flatulențe neplăcute și mirositoare, ci de fapte foarte grave pentru care așteptăm justiția de ani de zile. Este începutul acestei proceduri judiciare, în care vom fi implicați în proces, iar la finalul acestuia se va stabili responsabilitatea celor implicați, dar avem încredere în justiție și în activitatea Procura Generale di Roma”.

În încheiere, avocații menționează că nu vor acorda interviuri suplimentare și interzic oricui să o contacteze pe Dania Mondini, care se confruntă cu situații stresante de aproximativ cinci ani. Organele de anchetă vor evalua divulgarea unor detalii suplimentare.