Italia: Frica de zbor a unui pasager a întrerupt procedura de decolare a unui avion. „Nu rezist, trebuie să cobor!”

Un incident neobișnuit a avut loc astăzi pe aeroportul Ciampino din Roma, capitala Italiei, când un avion al companiei aeriene Ryanair a fost nevoit să întrerupă procedura de decolare pentru a lăsa un pasager la sol.

Protagonistul evenimentului a fost un italian în vârstă de 55 de ani, care, în ciuda fricii sale clasice de a zbura, a decis să înfrunte temerile și să încerce să ajungă în Portugalia împreună cu soția și copiii săi.

Zborul, programat să decoleze la ora 6:30, nu a reușit să-și continue traseul așa cum era planificat, informează ziarul Il Messaggero.

Potrivit relatărilor celor prezenți la bord, bărbatul a cerut inițial să își schimbe locul, dorind să stea în partea din față a avionului, crezând că acest lucru îl va face să se simtă mai în siguranță.

Echipajul a încercat să îl acomodeze și să îl liniștească, însă pe măsură ce avionul începea să avanseze pe pistă, pregătindu-se de decolare, panica a început să îl cuprindă pe pasager.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu rezist, trebuie să cobor, vă rog!”, a țipat pasagerul, potrivit sursei citate.

Frica s-a manifestat prin sudoare și tremurări, determinându-l pe bărbat să ceară cu insistență să fie lăsat să coboare din avion, implorând echipajul să oprească aeronava.

În fața acestei situații, căpitanul aeronavei, informat despre incident de restul echipajului, a luat decizia de a reveni la punctul de plecare pentru a-i permite bărbatului să părăsească avionul.

Avionul în care se afla pasagerul panicat. Sursă foto: ilmessaggero.it.

Această operațiune a condus la o întârziere de 40 de minute, însă avionul a putut să își reia ulterior zborul, familia bărbatului alegând să continue călătoria spre Lisabona.

În contextul acestui incident, este important de subliniat faptul că, din punct de vedere statistic, avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport, datorită tehnologiei avansate, sistemelor de control multiple și pregătirii riguroase a piloților și personalului de bord.

Cu toate acestea, reacțiile umane la zbor sunt subiective și variate, iar frica de a zbura poate fi influențată de diverse fobii și anxietăți.

Avionul, proiectat să zboare în cele mai mici detalii, rămâne un simbol al siguranței, însă experiența zborului poate provoca reacții diferite la nivelul corpului și creierului uman.

Distribuie acest articol