Italia: Fuma în mașină alături de fiul cel mic, șofer român sancționat cu amendă de 446 euro

Un bărbat de naționalitate română a fost oprit de poliția rutieră italiană la Codevigo (Padova) și a fost sancționat cu 466 de euro pentru că fuma în mașină alături de fiul său micuț, dar și pentru alte câteva infracțiuni.

Șoferul român conducea o camionetă de 9 locuri, iar aerul din interiorul acesteia era irespirabil când a fost oprit pentru un control de agenții de poliție italieni. Bărbatul fuma la volan în timp ce conducea, chiar dacă în mașină era prezent și un copil foarte mic. De fapt, pe lângă acest aspect, bărbatul a mai fost sancționat și pentru alte încălcări ale codului rutier.

După cum a relatat Il Mattino di Padova, în interiorul camionetei, în afară de șofer și fiul său, erau prezente încă alte patru persoane, toți pasagerii călătorind fără centuri de siguranță. Copilul era așezat într-un scăunel auto special destinat, dar care nu era cuplat nici acesta cu centurile de siguranță corespunzătoare. Celelalte scaune neocupate de pasageri erau pline cu pachete mari, care nu erau asigurate cu sisteme de siguranță și care obstrucționau vizibilitatea la drum a șoferului.

În consecință, bărbatul român a fost amendat, în conformitate cu legea privind protecția sănătății, pentru că fuma în mașină în prezența unui copilul minor și pentru că nu dispunea de asigurarea corectă şi eficientă a încărcăturii în baza reglementărilor codului rutier.

„Comportamentul la volan al unui fumător – explică polițiștii italieni – este sancționat de legea italiană dacă afectează pasagerii de vârstă minoră aflați în autovehicul. Doar minorii sunt protejați de lege în acest moment.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Interzicerea completă a fumatului la volan este una dintre hotărârile stabilite de proiectul noului Cod rutier aflat în dezbatere la Camera Deputaților.

Distribuie acest articol