Italia: găsește un portofel și îl duce la poliție. Gestul frumos al unui român din Velletri

O poveste cu un sfârșit fericit s-a întâmplat în aceste zile la Velletri, în provincia Romei, care l-a avut drept protagonist pe românul Florea Constantin, în vârstă de 65 de ani, originar din Brașov, dar de mai mulți ani rezident în Italia.

Bărbatul român a făcut un gest frumos despre care scriu cei de la Castelli Notizie, a găsit un portofel în zona centrală a orașului, în zona Piazza Cairoli, pe care l-a predat imediat poliției. Datorită conaționalului nostru, portofelul, care conținea aproximativ 150 de euro, a fost returnat proprietarului, un tânăr în vârstă de 17 ani, și el din Velletri.

„Fără îndoială, un gest lăudabil” – scriu italienii de la sursa citată – „un gest care poate contribui la diminuarea tendinței de a vorbi de rău o comunitate întreagă, cea românească, prezentă în număr mare la Velletri și care de multe ori a ajuns să plătească pentru câteva incidente izolate care i-au avut drept protagoniști pe unii compatrioți certați cu legea. Nimic special în acest gest pentru cei care cred într-o integrare pașnică și completă, în schimb ar trebui să dea de gândit celor care etichetează o întreagă comunitate după faptele a câtorva dintre ei. O comunitate formată mai ales din oameni ca Florea Constantin, care nu a ezitat nicio clipă să se îndrepte cu portofelul găsit spre sediul poliției și să-l returneze proprietarului.”

Prin gesturi mici, de zi cu zi, cu onestitate și responsabilitate, putem categoric înclina balanța de partea noastră, a celor cinstiți. Putem demonstra prin faptele noastre că românii nu sunt o nație de infractori, că cei care încalcă legea constitue un procent mic și sperăm mereu să fie crunt pedepsiți pentru fărădelegile lor.

Articolul scris de italienii de la Castelli Notizie, despre gestul românului nostru: Velletri, trova un portafogli e lo porta alla Polizia: il bel gesto di Florea, 65enne d’origini romene

UP SERVICE DESPĂGUBIRI