Italia: Gelu Cherciu condamnat la 13 ani de închisoare, acuzat că a provocat moartea Monicăi Gondoș

Tribunalul din Chieti l-a condamnat luni, 30 septembrie 2019, pe Gelu Cherciu, românul acuzat că a provocat decesul concubinei sale prin bătăile aplicate, la 13 ani de închisoare. Procuratura ceruse ca bărbatul român să fie condamnat la 20 de ani de închisoare.

Monica Gondoș, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită fără suflare în data de 30 mai 2018 chiar de concubinul ei, în fața casei unde locuia cu Cherciu, pe via Colle Orlando din Pescara.

„Am strigat-o, credeam că glumește. M-am apropiat, avea ochii deschiși, am încercat să-i fac masaj cardiac și respirație gură la gură și am văzut că e moartă. Când au sosit carabinierii și ambulanța m-am îmbrăcat și apoi nu mai țin minte ce s-a întâmplat. M-am trezit la spital, când îmi luau sânge, apoi am fost în cazarmă (la carabinieri – n.r.) unde m-au întrebat cum s-a întâmplat. Pot să spun că am găsit-o moartă, eram speriat”, a afirmat Cherciu în fața judecătorului la audierea din data de 6 septembrie 2019.

Dar decesul româncei nu a fost natural și nici din cauza problemelor de sănătate, ci, așa cum a demonstrat procuratura, a fost provocat de loviturile pe care Gelu Cherciu i le-a aplicat. Medicul legal Cristian D’Ovidio a stabilit că vânătăile de pe corpul femeii au fost „consecințe ale acțiunilor politraumatice suferite de victimă, probabil cu puține ore înainte de moartea sa. Decesul a apărut din cauza insuficienței cardio-respiratorii provocate de două coaste fracturate care au perforat plămânul victimei în urma loviturilor primite în spinare.”

Procuratura a evidențiat așadar că numeroasele răni și vânătăi găsite pe corpul Monicăi nu au fost provocate în mod accidental și că relația celor doi concubini a fost, cel puțin în ultimii patru ani, una plină de evenimente violente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul lui Cherciu, Fabrizio Giannini, a anunțat că va face recurs la sentința dată de judecător.