Italia, Gelu Cherciu în tribunal, acuzat că a ucis-o pe Monica: „Am găsit-o moartă, eram speriat”

Timp de patru ani, spun anchetatorii, mai exact din 2014 și până în 2018, în timpul deselor momente de ebrietate ale sale, Gelu Cherciu obișnuia să o lovească pe Monica fără milă și în mod repetat, cu pumnii și palmele la față și la corp. Până când, într-o bună zi, la data de 30 mai 2018, femeia română și-a dat sufletul fiindcă trupul său nu a mai putut rezista la abuzurile fizice, dar și morale, din partea bărbatului.

Monica Gondoș avea 53 de ani când a fost găsită fără suflare în locuința sa din Pescara, în Abruzzo

Medicul legal a observat încă de la început prezența unor vânătăi pe corpul conaționalei noastre, în zona pieptului, pomeților și a buzelor. Deși inițial păreau compatibile cu o cădere, anchetatorii au constatat ulterior că acestea erau provocate de violențele la care femeia era supusă de concubinul său, Gelu Cherciu, un bărbat român în vârstă de 67 de ani. Una dintre aceste violențe, afirmă procuratura din Pescara în baza rezultatelor de la autopsie, o lovitură aplicată la nivelul toracelui, i-a provocat fracturi costale și alte leziuni și a dus, totodată, la decesul româncei din Italia.

Românca noastră locuia pe via Colle Orlando și trupul său neînsuflețit a fost găsit la pământ chiar de Cherciu lângă ușa de la intrare

„Am chemat-o, credeam că glumește. M-am apropiat, avea ochii deschiși, am încercat să-i fac masaj cardiac și respirație gură la gură și am văzut că e moartă. Când au sosit carabinierii și ambulanța m-am îmbrăcat și apoi nu mai țin minte ce s-a întâmplat. M-am trezit la spital, când îmi luau sânge, apoi am fost în cazarmă (la carabinieri – n.r.) unde m-au întrebat cum s-a întâmplat. Pot să spun că am găsit-o moartă, eram speriat”, a afirmat Cherciu vineri, 6 septembrie 2019, în fața judecătorului, relatează Abruzzo Live.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Casa unde Monica Gondoș și Gelu Cherciu locuiau la Pescara, zona Fontanelle

Inculpatul este asistat de un traducător la proces și a spus că în acea zi s-a întors de la muncă și a găsit-o pe Monica în fața locuinței lor, la pământ, fără viață și că ușa casei era deschisă. Cu toate acestea, în cursul interogatoriului inițial Cherciu a declarat mai întâi că a văzut-o pe Monica pentru ultima oară la ora 16:00, iar apoi a schimbat versiunea declarând că de fapt erau orele 11:30-12:00 și a negat categoric că a bătut-o.

Anchetatorii susțin însă că bărbatul o bătea pe Monica de fiecare dată când se îmbăta, îi controla fiecare mișcare și fiecare apel sau mesaj telefonic pe care femeia îl avea cu alte persoane sau chiar și cu fiicele sale și o chinuia, provocându-i suferințe fizice și morale.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.