Italia: Gest de umanitate din partea familiei lui Petru Pinticanu, mort după ce a fost găsit inconștient pe stradă, organele sale vor fi donate

Petru Pinticanu, tânărul român de numai 28 de ani, mort în spital la Napoli la 5 zile după ce a fost găsit incoștient pe stradă, va deveni salvatorul viețiI altor persoane după ce familiarii au decis să-i doneze organele. Dacă pentru salvarea vieții lui Petrică nu s-a mai putut face nimic, fratele și tatăl său au decis să fie el cel care va salva viețile altora!

Petru Pinticanu, 28 de ani

„Am fost de acord, eu, împreună cu tatăl nostru, să donăm organele fratelui meu, să dăm astfel posibilitatea de a trăi altor persoane. Sunt copii, tineri, care nu pot deschide ochii dimineața din cauza bolilor iar organele fratelui meu le pot fi de mare ajutor, sau chiar le pot salva viața. Așa, Petru va trăi prin ei, va continua să fie prezent oarecum pe acest pământ iar pentru noi înseamnă foarte mult acest lucru.”, ne-a spus Ovidiu, fratele lui Petrică, care a continuat: „Persoane apropiate, de la noi, din Suceava, au fost martori la declarația pe care eu am dat-o că nu dorim nimic în schimbul acestei donații, nu vrem bani, nu vrem nimic, aparte că în Italia nu se poate primi așa ceva, dar am vrut să am martori că am fost de acord să-i donăm organele doar cu credința că salvând alte vieți am făcut un gest bun în fața lui Dumnezeu, care îl va lua alături de el și va avea grijă de fratele meu.”

Petru Pinticanu, în vârstă de 28 de ani, originar din județul Suceava, a murit joi, 22 februarie, la cinci zile după ce a fost găsit în stare de inconștiență pe o stradă din San Felice a Cancello, provincia Caserta, în Italia. Mulți cred că Petru a fost victima unei agresiuni brutale, dar totul va putea fi confirmat după rezultatul autopsiei și al anchetei care este în curs de desfășurare.

Petru Pinticanu, la locul unde a fost găsit inconștient

Petru trăia în Italia, la Caserta de circa 10 ani și lucra ca sortator de haine într-un centru de reciclare a produselor de îmbrăcăminte și încălțăminte.