Italia: Grătar cu carne de cal, 6 tineri au suferit intoxicație alimentară

Șase tineri din Sulmona, o localitate din provincia italiană L’Aquila (Abruzzo) stau de o săptămână la pat după ce au suferit o intoxicație alimentară care ar fi fost provocată de consumul de carne de cal.

Febră mare, diaree, vărsături, crampe la stomac și lipsa poftei de mâncare sunt simptomele pe care cei șase tineri, cu vârste în jur de 15 ani, le-au experimentat de când au decis să facă un grătar cu carne de cal, informează ziarul Il Messaggero.

Mai rău, unul dintre ei a slăbit patru kilograme în ultima săptămână, iar altul abia mai reușește să găsească puterea pentru a merge la baie, mai precizează sursa citată.

Inițial, medicii au crezut că adolescenții italieni ar putea fi infectați cu COVID, dar rezultatul testelor PCR au ieșit negative pentru toți, motiv pentru care doctorii și-au îndreptat atenția investigativă în altă parte.

Astfel, medicii au descoperit că cei șase tineri au ceva în comun: au participat cu toții la un grătar organizat în cursul zilei de sâmbătă, 9 iulie 2022, unde au mâncat, printre altele, și carne de cal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carnea a fost cumpărată în aceeași după-amiază în care a fost făcut grătarul de la un supermarket din Sulmona, au declarat adolescenții.

În ciuda faptului că la eveniment au participat mai multe persoane, doar cei șase tineri au mâncat carne de cal, iar doctorii au suspiciunea că au suferit o intoxicație provocată de Salmonella, un gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase.

„Ne este teamă că e vorba despre un lot de carne stricată, poate de la pana de curent care a avut loc acum câteva săptămâni în acea zonă din Sulmona, unde se află supermarketul. Așteptăm rezultatul analizelor și luăm în considerare posibilitatea de a contacta un avocat: raportul cauzal pare evident, sunt prea multe coincidențe”, au declarat unii dintre părinți.