Italia: Grav accident pentru un bărbat român lovit de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta

Gravă coliziune între o mașină și o bicicletă pe care se afla un bărbat român în vârstă de 30 de ani, pe strada Nuova Pratese, în Pistoia, aseară, 17 martie. Tânărul român, rezident la Quarrata, care călătorea pe bicicletă fără lumini și vestă reflectorizantă, a fost lovit în plin și aruncat pe capota mașinii. Transportat de urgență în terapie intensivă la spitalul San Jacopo din Pistoia.

Șoferul autoturismului Volkswagen Golf implicat în accident a declarat ofițerilor de poliție municipali ajunși la fața locului că nu l-a văzut la timp pe biciclistul român. Pe lângă întunericul nopții s-a adăugat și faptul că bicicleta nu era semnalizată cu lumini sau alte semne care să îi ateste prezența pe carosabil. De asmenea, așa cum prevede regulamentul stradal, românul nu purta vestă reflectorizantă.

Accidentul a avut loc pe via Toscana (mai bine cunoscută sub numele de Nuova Pratese) în jurul orei 23.15, sâmbătă, 17 martie, iar dinamica exactă este în curs de reconstituire de către poliția rutieră din Pistoia. Autovehiculul și ciclistul călătoreau de-a lungul străzii în aceeași direcție, de la Pistoia spre Agliana. Masina a lovit bicicleta la scurt timp după podul peste Brana, lângă grădina „Innocenti e Mangoni”. Ciclistul român în urma impactului a ajuns pe parbrizul mașinii, apoi a căzut pe asfalt, la câțiva metri distanță de bicicleta sa. Șoferul mașinii s-a oprit imediat și i-a acordat primul ajutor.

Un biciclist român grav accidentat în seara zilei de 17 martie pe Nuova Pratese. Imagine de la locul accidentului

La sosirea personalului sanitar de pe ambulanță, bărbatul român era într-o stare de semicunoștință, el era lovit la față și prezenta mai multe răni în diferite părți ale corpului, precum și o lovitură puternică la cap. A fost intubat la fața locului și apoi transferat la Spitalul de Urgență San Jacopo. În prezent este în îngrijire intensivă în departamentul de chirurgie, dar medicii informează că situația sa este stabilă, informează Il Tirreno.

UPDATE: Bărbatul român în vârstă de 30 de ani accidentat se numește Gheorghe Manda. La volanul mașinii care l-a lovit se afla preotul italian Massimo Biancalani. Don Biancalani, care a devenit faimos la nivel național în Italia pentru bătăliile sale pro migranți, a declarat agenților municipali că nu a văzut bicicleta pe care se afla conaționalul nostru și care nu era semnalizată corespunzător pe timp de noapte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI