Italia: Grevă după decesul muncitorului român care a căzut de pe un stâlp de telefon

Se numea Dumitru Marius Sava muncitorul român de numai 39 de ani care a murit marți, 1 octombrie 2019, după ce a căzut de la o înălțime de cinci metri încercând să repare o linie telefonică. Conaționalul nostru avea o fetiță de patru ani care va fi nevoită să crească fără tatăl ei.

Marius lucra la societatea italiană Siti & Tel S.R.L. din Alessandria, care are un contract cu societatea Sirti S.p.A, cea mai mare companie din Italia în sectorul rețelelor de telecomunicație. În după-amiaza zilei de ieri, muncitorul român se afla în localitatea Carrega Ligure unde efectua un serviciu de asistență la linia de telefonie, când a căzut de la o înălțime de aproximativ cinci metri, de pe o scară rezemată de un stâlp. Impactul i-a provocat bărbatului răni foarte grave și deși intervenția unei ambulanțe, dar și a unui elicopter medical a fost promptă, Marius a murit în timp ce era transportat la spital.

Muncitorii de la filiala Sirti din localitatea menționată mai sus au decis, din cauza acestei tragedii care a avut loc ieri cu muncitorul român, să facă o grevă de o oră vineri, 4 octombrie, în fața clădirii filialei care este situată în cartierul Spinetta Marengo. Decizia vine după ce carabinierii care investighează cazul au comunicat că românul nostru nu purta niciun dispozitiv de siguranță, măsură care i-ar fi putut salva viața.

Marius Sava era originar din județul Neamț, dar locuia și muncea în Italia de mulți ani, fiind rezident în localitatea Cassine din provincia Alessandria. Era însurat de circa șapte ani și avea o fetiță de numai patru anișori, relatează giornale7.it.

Dumitru și soția sa, Alina. Sursa foto: giornale7.it