Italia: Grevă generală în transporturi. Orarul pentru autobuze, metrouri și tramvaie în marile orașe

Vineri, 26 mai 2023, va fi o zi nefastă pentru navetiștii din Italia, a fost anunțată o zi de grevă generală de către Uniunea Sindicatelor de Bază care va implica Trenitalia, Italo și Trenord. În unele orașe pot apărea probleme și pentru autobuze, metrouri și tramvaie, dar și în școli și birouri publice.

Greva generală este anunțată la nivel național, în toate sectoarele publice și private, cu excepția transportului aerian și a regiunii Emilia Romagna.

Se așteaptă o zi dificilă pentru navetiști, deoarece protestul va implica trenurile Trenitalia (de la ora 9:00 la 17:00), cele de la Italo, și cele de la Trenord (de la ora 00:00 la 23:59). Cu toate acestea, vor fi garantate trenurile de lung parcurs în intervalul ora 6-9 și 18-21. Protestul va afecta și sectorul școlar și transportul public local.

Orarul Trenitalia și lista trenurilor garantate

Trenurile din Italia se vor opri vineri, 26 mai, pentru greva națională a personalului din Gruppo FS, între orele 9:00 și 17:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se recomandă verificarea trenurilor pe site-urile și canalele oficiale Trenitalia.

Lista trenurilor garantate de Italo

Și lucrătorii de la Italo vor face grevă, tot între orele 9 și 17, cu excepții importante care pot fi consultate pe site-ul companiei.

Și Trenord va fi în grevă

Între orele 00:00 și 23:59 de vineri, 26 mai 2023, este prevăzută o grevă la care ar putea participa personalul operatorului de infrastructură Ferrovienord și care ar putea genera repercusiuni asupra circulației feroviare pe liniile: Milano Cadorna – Canzo/Asso, Como Lago, Novara Nord, Varese/Laveno Nord, Brescia/Iseo – Edolo” și pe “liniile suburbane S2, S3, S4 și, pentru segmentul gestionat de Ferrovienord, și liniile S1 Saronno – Milano Passante – Lodi, S9 Saronno – Seregno – Milano – Albairate și S13 Milano Bovisa – Pavia” precum și “conexiunile aeroportuare Milano Cadorna/Milano Centrale/Milano Porta Garibaldi – Malpensa Aeroporto și S50 Malpensa Aeroporto – Bellinzona”, a semnalat Trenord.

Orarul garantat pentru autobuze, metrouri și tramvaie în marile orașe

Se prevede posibile disfuncționalități cauzate de greva transporturilor publice locale. Cu toate acestea, va fi garantată o anumită perioadă de funcționare care variază de la oraș la oraș.

La Milano, serviciul de linii de suprafață și metropolitane gestionat de ATM va fi garantat până la 8.45 și de la 15 la 18.

Posibile probleme pot apărea și la Napoli, având în vedere că compania locală, ANM, a confirmat participarea la greva generală de 24 de ore.

GTT din Torino a comunicat și ea că organizația teritorială Usb a aderat la greva generală de 24 de ore de vineri, 26 mai, iar serviciul de transport local va fi realizat în respectarea perioadelor garantate.

În ceea ce privește Roma, deocamdată ATAC informează că serviciul pe liniile Atac, Roma Tpl și Cotral va fi regulat.

Și școlile vor face parte din greva generală din 26 mai 2023. Disfuncționalități pot apărea și în birourile publice.