Italia: Grevă generală de 8 ore a muncitorilor din construcții

Lucrătorii din construcții din Italia demonstrează vineri, 15 martie la Roma, cu ocazia grevei generale de 8 ore proclamată de sindicatele Fillea-Cgil, Filca-Cisl și Feneal-Uil. Muncitorii au sosit în Piazza del Popolo, în centrul capitalei italiene din toate părțile Italiei, cu trenuri speciale și circa 200 de autobuze.

Mobilizări și proteste în acest sector s-au desfășurat în ultima lună de zile sub forma a sute de adunări și proteste pe tot teritoriul național. Greva a produs deja un prim rezultat prin convocarea reprezentanților sindicali la Palazzo Chigi. Reuniunea, la care vor participa liderii CGIL, CISL și UIL, este programată astăzi la ora 13:30 și va avea pe ordinea de zi discuții cu privire la decretul „sblocca-cantieri”, de deblocare a investițiilor în acest sector și politicilor de încurajare a implicării forței de muncă pe șantierele de construcții.

Sindicatele din construcții solicită executivului italian strategii în măsură să facă față crizei din acest sector, criză care a provocat deja pierderea a 600.000 de locuri de muncă și 120.000 de companii au fost obligate să declare falimentul.

Multe mesaje de solidaritate din partea federațiilor mondiale și europene (Bwi și Fetbb) și din partea multor țări precum: România, Serbia, Spania, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Danemarca, Suedia, Argentina , Coreea de Sud, Rusia, Ucraina, Australia și Myanmar.