Italia, grevă în transportul public. Vor fi perturbări în toate marile orașe

Luni, 18 septembrie 2023, Italia se confruntă cu o grevă a transportului public local la nivel național, care va afecta toate marile orașe, cum ar fi: Roma, Milano, Napoli, Torino, Bologna și Genova.

Oricine intenționează să utilizeze mijloacele de transport în comun în aceste orașe ar trebui să fie pregătit pentru posibile perturbări.

Inițiată de sindicatele Cub trasporti, Sgb, Cobas lavoro privato, Adl Cobas și Faisa Confail, protestul vizează revendicarea unui salariu majorat cu 300 de euro și o reducere a orarului de lucru la 35 de ore pe săptămână, fără o reducere salarială.

Sindicatele solicită, de asemenea, „reducerea perioadelor de conducere și a sarcinilor de muncă”, precum și „o adaptare reală a garanțiilor privind securitatea la locul de muncă, precum și pentru utilizatorii de transport public”.

Orarul grevei în marile orașe:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Roma: greva va afecta serviciile între orele 8:30 și 17:00 și din nou de la ora 20 până la încheierea serviciului. Circulația mijloacelor de transport va fi garantată dimineața până la 8:30 și apoi din nou după-amiaza între orele 17 și 20.
  • Milano: toate mijloacele de transport, inclusiv autobuzele, tramvaiele și metroul, nu vor circula între orele 8:45 și 15:00 și din nou după ora 18.
  • Napoli: ANM a informat despre greva de 24 de ore. Trenurile și tramvaiele vor opera în mod normal de la 5:30 la 8:30 și de la 17:00 la 20:00.
  • Torino: transportul public va fi asigurat între orele 6:00 și 9:00 și apoi din nou între orele 12:00 și 15:00.
  • Bologna: personalul Tper a anunțat că se va alătura grevei, deci nu se va circula între orele 8:30 și 16:30 și din nou de la 19:30 până la încheierea serviciului.
  • Genova: AMT Mobilità e Innovazione a informat că sindicatul Cub Trasporti va participa la greva de 24 de ore pe 18 septembrie, în timp ce organizația sindicală Ugl Autoferro a anunțat o grevă de 4 ore în aceeași zi.

În cele din urmă, se sugerează că cei care se deplasează în aceste orașe să fie conștienți de posibilele perturbări și să ia măsuri adecvate pentru a-și planifica călătoriile.

Distribuie acest articol