Italia – grevă națională pe mijloacele de transport în comun prevăzută pentru joi, 6 iulie. Orarii și informații utile

O grevă la nivel național a angajaților care lucrează în sectorul transportului public de persoane este prevăzută pentru mâine, 6 iulie 2017. Întreruperea circulației cu mijloacele de transport în comun va afecta atât metrourile, autobuzele și tramvaiele, cât și trenurile, informează ziarul Il Post.

Greva va dura patru ore și este organizată de sindicatele USB Lavoro Privato și FAISA Confail, ca formă de protest împotriva privatizării societăților care se ocupă de transportul public local și împotriva reorganizării sectorului prin fuziuni și lichidări care vor putea aduce concedieri ale personalului.

Pe același motiv, sindicatul SUL a organizat o grevă de 24 de ore pe tot teritoriul național dar care va avea cel mai mare efect la Roma și în toată regiunea Lazio.

Transportul feroviar cu trenurile care aparține societății Trenord va fi întrerupt între orele 9:00 și 13:00 iar întreruperea va afecta și legăturile între stațiile feroviare din Milano și aeroportul Malpensa.

La Milano, transportul cu mijloacele ATM va fi întrerupt între orele 18:00 și 22:00, prin urmare, până la ora 18:00 toate mijloacele de transport în comun vor circula în mod normal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Roma, în schimb, lucrurile sunt mai complicate, informează sursa citată, deoarece cele trei sindicate au ales orarii diferite pentru grevă:

  • USB de la 8:30 la 12:30;
  • FAISA de la 11:00 la 15:00;
  • SUL pe toată durata zilei, timp de 24 de ore.

Compania Atac a anunțat că la Roma serviciul va fi garantat de la începutul programului și până la ora 8:30 și de la ora 17:00 până la ora 20:00. Greva va afecta la Roma atât mijloacele de transport ce aparțin de Atac cât și cele ce aparțin de Roma TPL iar serviciile nocturne nu vor fi garantate în noaptea dintre 5 și 6 iulie.

La Bologna și în provincia Emilia-Romagna greva se va desfășura între orele 11:00 și 15:00 pentru autobuze și tramvaie și de la ora 14:00 la ora 18:00 pentru transportul feroviar TPER.

La Torino, serviciul urban de transport în comun va fi oprit între orele 18:00 și 22:00 iar cel extraurban între orele 18:35 și 22:35. Unele linii de transport care sunt gestionate de societate Ca.Nova vor fi afectate, în schimb, de o grevă de 8 ore. Puteți vedea aici lista completă.

La Napoli circulația cu mijloacele de transport în comun va fi întreruptă între orele 9:00 și 13:30 iar metrourile și troleele vor reîncepe activitatea în jurul orei 14:00. Aici mai multe detalii.

Distribuie acest articol