Italia în criză de muncitori sezonieri: Aproape 5000 de locuri de muncă disponibile într-o singură regiune

Federcoop Romagna, o organizație care reprezintă și sprijină cooperativele din regiunea Emilia-Romagna, a în a doua jumătate a acestui an, cooperativele membre intenționează să angajeze aproape 5.000 de persoane, dintre care 3650 vor fi muncitori sezonieri.

Cererea majoritară provine din sectorul agroalimentar, care absoarbe aproximativ 66% din forța de muncă necesară, urmat de sectorul producției și serviciilor (13%), sectorul social (13%) și cel cultural și media (8%), informează Forli Today.

Aceste date au fost prezentate de Centrul de Studii al Federcoop Romagna în cadrul adunării de bilanț care a avut loc la Mercato Coperto din Ravenna, eveniment deschis de prefectul Castrese De Rosa.

Cei mai căutați angajați sunt muncitorii necalificați, care reprezintă 81% din cererea totală, urmați de asistenții balneari (8%), muncitorii calificați (3%) și personalul administrativ și de gestionare (0,2%). Restul locurilor de muncă sunt destinate personalului educațional și auxiliar pentru centrele de vară.

Simona Benedetti, responsabila Centrului de Studii al Cooperării Legacoop Romagna, a subliniat importanța adaptării serviciilor la noile nevoi demografice, având în vedere îmbătrânirea populației din Romagna:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fără un impuls real pentru imigrație, Romagna nu va putea să-și mențină dezvoltarea economică,” a afirmat Benedetti, adăugând că imigrația în zonă este sub nivelul necesar în ciuda cererii mari de muncă sezonieră.

În concluzie, cooperativele din Romagna se confruntă cu o nevoie urgentă de forță de muncă pentru a susține și dezvolta diversele sectoare economice ale regiunii, subliniind totodată importanța formării profesionale și a integrării muncitorilor imigranți pentru a asigura viitorul prosper al comunității.