Italia: Începând cu 1 octombrie cresc tarifele la energia electrică și gaz

Începând cu 1 octombrie, cetățenii care locuiesc pe teritoriul Italiei vor trebui să facă față creșterii tarifelor la energie electrică și gaze, creșteri decise de Autoritatea pentru Energie.

Așadar, tarifele vor crește cu + 2,6% pentru electricitate și + 3,9% pentru gaz. Creșteri care vor avea un impact important asupra cheltuielilor persoanelor rezidente în Italia, având în vedere că trimestrul de referință este cel în care în casele cetățenilor vor fi pornite instalațiile de încălzire, ceea ce va duce la un consum mai mare de energie electrică și de gaz.

Conform analizelor Codacons, creșterea costurilor la energie electrică și gaz din ultimul trimestru, va duce la cheltuieli cu circa 18 euro mai mult în facturile anuale ale italienilor, +7 euro pentru energie electrică și +11 euro pentru gaz, comparativ cu anul trecut.

Costul anual plătit de o familie alcătuită din două persoane pentru facturile la gaz trece astfel de la 1.096 de euro în 2018 la 1.107 de euro în 2019; cea de energie electrică de la 552 euro la 559 euro în 2019, cu o creștere medie pe întregul an de + 1,35% pentru energie electrică, + 1% pentru gaz.

Distribuie acest articol