Italia încurajează cu bani deplasarea cu bicicleta. Bonus până la 500 de euro pentru o bicicletă nouă

Italia oferă celor care locuiesc în zone urbane până la 500 de euro pentru a cumpăra o bicicletă nouă ca parte a eforturilor de promovare a alternativelor prietenoase cu mediul la transportul public în urma pandemiei de COVID-19, se arată pe site-ul oficial al Ministerului Mediului din această țară.

Italienii din orașele cu cel puțin 50.000 de locuitori pot cere înapoi 60% din costul unei biciclete noi, ca parte a unei serii de măsuri şi reforme destinate relansării Italiei.

Un stimulent pentru achiziționarea de biciclete și vehicule electrice cu micro-mobilitate, o măsură care vizează reducerea traficului în marile orașe unde impactul asupra mediului este mai mare.

Bonusul care va fi primit pentru achiziționarea de biciclete noi este egal cu 60% din cheltuieli, dar fără a depăși suma de 500 de euro. Exemplu: Dacă decideți să cumpărați o bicicletă în valoare de 1.000 de euro, nu veți primi 600 de euro în bonusuri, ci numai 500. În mod similar, dacă vă hotărâți să cumpărați o bicicletă în valoare de 400 de euro veți primi maximum 240 de euro ca bonus (60% din preț) și așa mai departe.

Câte biciclete poate cumpăra fiecare persoană?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Articol. 205 din Decreto Rilancio specifică: Orice persoană majoră, cu domiciliu în localitățile cu peste 50.000 de locuitori are dreptul la bonusul pentru achiziționarea unei singure biciclete, a uneu biciclete electronice sau alt mijloc de micro-mobilitate.

Ce vehicule sunt incluse?

Bonusul va fi oferit persoanelor care achiziționează biciclete cu pedale, biciclete electrice, dispozitive de mobilitate electrice (monociclu sau overboard).

Cum se va fa primi bonusul:

Bonusul de 60% din valoarea achiziției se va putea primi înainte sau după ce bicicleta va fi cumpărată.

Într-o notă din 16 mai 2020, Ministerul Infrastructurilor și Transporturilor din Italia a specificat că: „Pentru a obține această reducere va fi suficient să păstrați bonul (factura) și, imediat ce va fi online, să accesați prin intermediul SPID (Public Digital Identity System) aplicația web care va fi pregătită de Ministero dell’Ambiente și accesibilă și de pe site-ul său instituțional.”

Ca alternativă la procedura de rambursare părțile interesate vor trebui să indice pe platformă mijlocul sau serviciul pe care intenționează să-l achiziționeze, iar platforma va genera voucherul de cumpărături electronic pentru a fi livrat furnizorilor autorizați.

Aplicația va fi disponibilă în termen de 60 de zile de la publicarea dispoziției în Gazzetta Ufficiale (Monitorul Oficial), iar dispozițiile vor rămâne în vigoare numai până la 31 decembrie 2020.