Italia: „Badantă” condamnată la 13 ani de închisoare. A sufocat bătrâna pe care o îngrijea

O femeie poloneză în vârstă de 44 de ani a fost arestată de poliția din Monterotondo, localitate din imediata vecinătate a Romei, unde locuia de mai mult timp. Femeia este condamnată pentru uciderea unei bătrâne în vârstă de 86 de ani, pentru care a lucrat în anii trecuți ca îngrijitoare. Victima se opunea relației sentimentale dintre fiul ei și îngrijitoare, scrie Leggo.

Fapta s-a petrecut în anul 2013, la Cersosimo, provincia Potenza din Basilicata, unde îngrijitoarea poloneză lucra pentru Angela Valicente, o bătrână cu dizabilități în vârstă de 86 ani. Arestată inițial în anul 2015, îngrijitoarea a fost lăsată la arest domiciliar până în dimineața zilei de sâmbătă, 3 noiembrie, când, în urma sentinței definitive, a fost dusă la închisoare.

Conform constatărilor făcute de investigatori în urma anchetei, femeia poloneză la momentul respectiv a început o relație sentimentală cu fiul bătrânei asistate, relație care nu era tocmai pe placul pensionarei care și-a exprimat în mod repetat dezacordul în ce privea legătura între fiul său și badantă. Femeia poloneză, în complicitate cu un conațional de-al său, a pus capăt zilelor bătrânei folosind o pungă de plastic pe care i-a pus-o pe cap, sufocând-o.

Tribunalul din Lagonegro (Potenza) a condamnat-o pe îngrijitoarea poloneză pentru fapta sa la 13 ani, 7 luni și 9 zile de închisoare. Femeia a fost dusă la închisoarea Rebibbia din Roma, unde a fost pusă la dispoziția autorității judiciare.