Italia: îngrijitoare română fuge cu mașina bătrânului în România după ce ia 20.000 de euro în avans

În luna februarie a acestui an vă prezentam cazul unui bătrân italian de 83 de ani din localitatea Laconi, provincia Oristano (Sardegna), care povestea cu amărăciune despre înșelătoria organizată de o badantă română de 40 de ani care l-a lăsat fără o sumă frumoasă de bani dar și fără mașina personală a acestuia.

„Am avut încredere în ea și am pierdut 30.000 de euro”, povestea pensionarul, Antonio Deidda, la acea dată.

Deidda ar fi încheiat în luna iulie 2017 un contract cu femeia română în care se prevedea plata sumei de 20.000 de euro din partea bătrânului către aceasta, în schimbul asistenței din partea româncei pentru soția sa, așa cum se poate vedea și în video publicat de Unione Sarda aici.

A doua zi după ce a primit banii, badanta i-ar fi cerut bătrânului să-i împrumute mașina sa, un automobil Fiat 500, pentru că trebuia să meargă la Isili, o localitate din vecinătate. În schimb, femeia se pare că a fugit în România cu mașină cu tot, alături de partenerul ei. Înainte de a fugi în România, însă, femeia română a reușit să mai fure alte câteva mii de euro din contul bătrânului prin intermediului cardului Bancoposta.

La aproape un an distanță de la nefericita întâmplare, Antonio Deidda reușește să-și recupereze mașina Fiat 500, care se afla în România, recuperare care l-a costat totuși alți 3.200 de euro pentru a o readuce în Italia, relatează într-un nou video-reportaj cei de la Unione Sarda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, Deidda ar fi reușit să recupereze automobilul cu ajutorul unui tânăr italian care lucrează în România, al unui avocat dar și cu ajutorul consulatului. Badanta română și partenerul său au fost, în schimb, denunțați pentru înșelătoria și furturile aplicate asupra bătrânului italian dar acesta din urmă nu mai speră să mai recupereze vreodată cei peste 30.000 euro pierduți în total.

Întrebat de reporter ce ar vrea să-i transmită badantei românce, bătrânul de 83 de ani răspunde dezamăgit: „Ce să-i spun?! Că e o mare delincventă. Ce-aș putea să mai spun?!”