Îngrijitoare română din Italia găsită moartă între șinele de cale ferată. Apelul disperat al familiei

Manuela Damian, o româncă originară din Deleni, județul Vaslui, care lucra în Italia ca îngrijitoare, a avut parte de o moarte teribilă. Ea a fost găsită fără suflare între șinele de tren din zona gării vechi din Viareggio (Toscana), iar carabinierii încearcă acum să afle cum s-a produs decesul. Între timp, vestea tristă a ajuns în România, la rudele sale, care au făcut un apel să fie ajutați ca să-i aducă trupul în țară, unde vor să o înmormânteze.

Apelul disperat al familiei, care nu are suficienți bani ca să o repatrieze

În vârstă de 49 de ani, Manuela Damian a fost găsită moartă între șinele de cale ferată din orașul italian Viareggio, potrivit vremeanoua.ro. Copiii româncei au venit în Italia ca să se ocupe de demersurile pentru repatriere, însă, deocamdată nu au toți banii ca să o ducă pe mama lor acasă.

Oricine vrea și poate să contribuie, o poate face în contul fiicei – Diaconescu Claudia Ioana:

  • cont în euro RO42INGB0000999908200535 sau
  • Cont în lei RO25INGB0000999903123473, cod SWIFT – INGBROBU.

Fiica româncei găsită moartă între șinele de tren în Italia a aflat de dramă de la una dintre prietenele victimei

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Manuela Damian lucra în Italia ca „badantă”, adică îngrijitoare, de mai bine de un deceniu. În cadrul unui interviu, Claudia, fiica sa, a mărturisit că a aflat de accidentul feroviar de la una dintre prietenele mamei sale.

„Era plecată de vreo 12-13 ani. În ultimul timp, nu mai plecase, pentru că în urmă cu cinci ani a avut un accident. Nu am mai fost de mult timp la ea, nu stim exact cum s-a produs accidentul. Noi am aflat de la o prietenã de-a ei, s-a dus la ea, nu a găsit-o si a mers să o caute. Așa a aflat că a fost un accident feroviar si că a murit. Eu și fratele meu suntem singura familie pe care o mai are. În Italia, ne așteaptă poliția, vom merge să o identificăm si să începem demersurile repatrierii. Din câte am înțeles, costurile sunt destul de mari. Oricine ne poate da o mână de ajutor, îi suntem profund recunoscători”, a declarat Claudia, fiica femeii decedate în Italia, conform sursei citată mai sus.