Italia: îngrijitoare română moștenește averea bătrânului asistat, nepoții o dau în judecată

A lucrat pentru el ca îngrijitoare pentru circa 5 ani, până când a murit de bătrânețe și a moștenit toată averea bătrânului, dar nepoții regretatului nu au acceptat decizia bătrânului și au decis să o dea în judecată, iar marți, 23 iulie 2019, a sosit și decizia judecătorului.

Este vorba despre o femeie română de 54 de ani care a lucrat timp de cinci ani ca „badantă” pentru un bătrân italian de 93 de ani din localitatea italiană Sestola, provincia Modena. Conform celor relatate de ziarul Il Resto del Carlino, românca l-ar fi convins pe bătrân încă de la început să-i facă unele cadouri în bijuterii, apoi a vrut chiar să se mărite cu el, dar primarul localității de la acea vreme a refuzat să oficializeze căsătoria.

În 2012, la numai un an de când lucra pentru bătrânul respectiv, îngrijitoarea română se pare că a reușit să-l convingă pe acesta să o numească moștenitoare unică în testamentul său, devenind astfel proprietara a mai multor imobile din localitate, precum și a două terenuri. Nepoții pensionarului, trei la număr, au denunțat-o pe „badantă” încă de la început pentru aceste acțiuni, iar după moartea bătrânului, care a avut loc în anul 2016, toate aceste neînțelegeri s-au mutat în tribunal.

A urmat apoi un lung proces în care au fost depuse mai multe mărturii din partea specialiștilor, dar și a rudelor și apropiaților bătrânului, care aveau ca scop principal să demonstreze că pensionarul nu era capabil să ia decizii de unul singur și că a fost manipulat de femeia română pentru a deveni moștenitoarea averii. Iar judecătorul le-a dat dreptate și în cursul zilei de marți a condamnat-o pe îngrijitoare la un an de închisoare cu suspendare pentru eludarea unei persoane cu handicap psihic.

Toate bunurile bătrânului, care se ridică la o valoare totală de circa 250.000 de euro, vor fi restituite nepoților în urma acestei sentințe, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI