Italia: Îngrijitor român lasă bătrânul asistat singur pentru a merge la băut. Pensionarul sună la 112 și cere ajutor

Un bărbat român în vârstă de 42 de ani care lucra ca îngrijitor pentru un bătrân din Torino a fost arestat sâmbătă, 4 iulie, după ce un pensionarul asistat a sunat la 112, plângându-se că a fost lăsat singur. Polițiștii au descoperit nu numai că îngrijitorul abandonase bătrânul pentru a merge la băut, dar și că, în cei doi ani de când lucra acolo, l-a agresat în repetate rânduri pe pensionar.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat, bătrânul a sunat la 112 în cursul dimineții de sâmbătă și a cerut intervenția agenților de poliție într-un apartament din cartierul San Donato. Odată ajunși acolo, polițiștii au solicitat o ambulanță la fața locului pentru a oferi îngrijiri bătrânului, iar între timp s-a întors și îngrijitorul român la locuința bătrânului. Acesta se afla în stare de ebrietate și a început să devină agresiv cu bătrânul asistat, amenințând totodată că va arunca apartamentul în aer deschizând gazul.

Polițiștii au fost nevoiți astfel să-l ridice pe bărbatul român cu forța și să-l conducă la secție, unde ulterior a fost pus sub arest pentru „violență domestică”.

Între timp, pensionarul le-a povestit anchetatorilor că timp de doi ani a fost victima a nenumărate abuzuri din partea bărbatului român care l-ar fi lovit și i-ar fi astupat gura să nu fie auzit când strigă după ajutor. Adesea, mai povestea bătrânul, îngrijitorul său ieșea din casă fără să-i administreze medicamentele de care avea nevoie și, pe deasupra, îi mai lua și telefonul mobil pentru a-l împiedica să ceară ajutorul cuiva.

@rotalianul