Italia: O femeie a fost păgubită de 19 000 de euro după ce a primit un SMS pe telefon

„Pachetul dvs. este pe drum, îl puteți urmări aici”, acesta este textul unui mesaj suspect pe care multe persoane din Italia îl primesc în această perioadă, SMS-ul conține un link unde utilizatorii sunt invitați să dea click, apoi le sunt cerute date personale extrem de importante.

În mod evident, în realitate nu există niciun pachet, este doar o încercare de a fura datele bancare ale victimei și alte informații personale. Printre cele mai recente cazuri se numără cel al unei femei din Valtellina, regiunea Lombardia, căreia i-a fost sustrasă din cont suma de 19.000 de euro, relatează Corriere della Sera.

Schema fraudei este una clasică în mediul online, persoana primește un mesaj text pe telefonul mobil și o invitație de a intra pe un link pentru a finaliza o operațiune urgentă. Odată intrată pe site, o notificare o informează că este necesar să facă o plată pentru a i se elibera materialul livrat, deoarece costurile de expediere nu au fost încă plătite.

Prin urmare, imperativul absolut este să nu trimiteți date, să nu deschideți linkul și, eventual, să raportați numărul expeditorului către poliția poștală (se poate face prin acest formular: https://www.commissariatodips.it/segnalazioni/segnala-online/index.html).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pandemia de covid-19 i-a determinat pe oameni să folosească tot mai mult serviciile online, de aceea înșelăciunile de acest tip sunt în continuă creștere.