Italia: îngrijitoare română înșelată și prădată de banii economisiți în patru luni de muncă

Câteva minute au fost necesare pentru a fi înșelată o femeie de naționalitate română care lucrase pentru patru luni ca îngrijitoare la Forli, în provincia Forli-Cesena din Italia și care se pregătea să se întoarcă în România. Femeii i-au fost furați banii strânși în patru luni de muncă. Cei care au acționat erau probabil conștienți de intențiile femeii de a părăsi Italia, informează Forli Today.

Economiile a patru luni de muncă ale unei femei românce au ajuns în mâinile a doi escroci calificați. Victima înșelătoriei, o femeie română de 57 de ani, care a sosit cu câteva luni în urmă în Italia pentru a lucra în calitate de  îngrijitoare și care intenționa să se întoarcă în România.

Cei care au acționat erau probabil conștienți de intențiile femeii de a părăsi Italia, pentru că aceasta a explicat ofițerilor de poliție din Forlì că a primit un apel de la un șofer de autobuz care s-a oferit să o ducă acasă. Cei doi au convenit să se întâlnească lângă stație, în Via D’Azeglio, joi dimineața, la ora 11:30.

Bărbatul s-a prezentat la punctul de întâlnire stabilit de unde urmau să plece spre România, explicând că vehiculul a fost parcat la câteva sute de metri distanță. La un moment dat, a apărut o femeie care s-a prezentat ca ofițer de poliție și a cerut actele la control, inclusiv banii pentru a verifica autenticitatea bancnotelor aflate în posesia celor doi. Falsa polițistă a luat banii îngrijitoarei și s-a dus la o mașină unde ar fi trebuit să controleze banii, după spusele ei, dar care s-a făcut imediat nevăzută, ca și presupusul șofer de autobuz. Victima în acel moment a alertat 113. Agenții de poliție presupun că cei doi infractori erau doi conaționali de-ai noștri.

Distribuie acest articol