Italia a intrat în Faza 3. Conte: „Din 4 mai până astăzi date încurajatoare, merităm să zâmbim și să ne bucurăm”

„Datele de la redeschiderea din 4 mai sunt încurajatoare (…) Merităm să zâmbim și să ne bucurăm, dar este bine să ne amintim că dacă suntem printre primii care redeschid în Europa activitățile economice și sociale în condiții de siguranță, asta se datorează faptului că am acceptat cu toții împreună sacrificiile impuse.”

Acestea sunt cuvintele pe care premierul italian, Giuseppe Conte, le-a pronunțat în conferința de presă din această seară de miercuri, 3 iunie, conferință în care a anunțat intrarea Italiei în cea de-a treia fază a ieșirii din criza sanitară cu care se confruntă.

„Începând de astăzi, 3 iunie, deschidem granițele regionale. Asta înseamnă că ne putem deplasa dintr-o regiune în alta fără a mai avea nevoie de autocertificare. Este o măsură pe care am luată cu bună știință, pentru că datele graficului epidemiologic demonstrează că sistemul de control pe care l-am adoptat funcționează. Și funcționează și decizia noastră politică de înainte prin redeschiderea în mod progresiv, bazată pe o monitorizare constantă ”, a mai adăugat premierul italian.

Giuseppe Conte a ținut însă să amintească totodată că „măsurile eficiente de prevenire a răspândirii virusului rămân distanțarea fizică și folosirea, unde este necesar, a măștilor de protecție. Abandonând așadar respectarea acestor măsuri, pentru că se spune astăzi că virusul a dispărut, ar fi o afirmație luată cu o ușurință gravă, dezmințită complet și de date infecțiilor care, deși în scădere, continuă să fie înregistrate zi de zi.”

„O altă știre importantă – a mai spus Conte – este că de astăzi turiștii europeni pot să călătorească spre Italia, pot să viziteze țara noastră fără să fie supuși carantinei.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Te-ar mai putea interesa: