Coronavirus în Italia: Ipoteza închiderii totale revine, Conte așteaptă 15 noiembrie pentru a decide

Dacă numărul noilor cazuri de infecție cu coronavirus va continua să crească, în ciuda noilor restricții și a stabilirii zonelor galbene, portocalii și roșii, guvernul italian ar putea lua în considerare posibilitatea unor noi restricții și chiar o blocare pe întreg teritoriul național. Data când se va decide va fi cea de 15 noiembrie. Guvernul condus de Giuseppe Conte va evalua la acea dată efectul măsurilor anterioare, pentru a înțelege dacă va fi necesar să se intervină cu un nou decret.

În raportul săptămânal al Ministerului Sănătății scrie că „epidemia se înrăutățește rapid, necontrolată și imposibil de gestionat”. O situație „foarte gravă” în toată țara. Virusul se răspândește, indicele de transmisie Rt rămâne în medie peste 1.7, iar serviciile spitalicești au atins sau sunt pe cale să atingă „pragurile critice de ocupare”.

De mâine, 11 noiembrie, 5 regiuni trec din zona galbenă în zona portocalie pe harta indicelui de risc

De mâine, Liguria, Toscana, Umbria, Abruzzo și Basilicata sunt considerate „zona portocalie”, iar pentru Campania se va decide dacă va fi inclusă ca „zonă roșie.

Astfel, începând de miercuri, în Liguria, Toscana, Umbria, Basilicata și Abruzzo barurile și restaurantele se vor închide și vor fi impuse restricții suplimentare de călătorie. Noile reguli sunt deja în vigoare pentru Puglia și Sicilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lombardia, Calabria, Piemont și Valle d’Aosta rămân roșii, iar provincia Bolzano va trece miercuri în zona roșie.

Se consideră că tot mai multe regiuni se află într-o situație critică, atât de gravă încât vor trebui adoptate noi restricții

Închiderea totală și declararea de „zonă roșie” pe întreg teritoriul Italiei a fost exclusă cu dpcm din 3 noiembrie, dar acum revine în atenția autorităților, potrivit Corriere della Sera.

Nu numai că mulți medici și lucrători din domeniul sănătății cer acest lucru, dar îngrijorarea crește și în rândurile guvernanților. Pentru a evalua efectele ultimului dpcm și împărțirea Italiei în trei zone, galben, portocaliu și roșu, guvernul vrea să aștepte cel puțin până pe 15 noiembrie, dată până la care ar trebui să se înțeleagă dacă măsurile puse în aplicare încep să funcționeze sau nu. Dacă până atunci curba de contagiune nu va descrește, atunci ipoteza că toate (sau aproape toate) regiunile vor deveni zonă roșie nu va mai fi exclusă. Potrivit sursei citate, discuțiile reprezentanților guvernului cu regiunile și Comitetul tehnico-științific ar putea fi deja redeschise în weekend-ul următor.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20