Italia: A leșinat la muncă și a decedat după 4 luni de chinuri. Autopsia confirmă că Florin a murit din cauza căldurii

Florin Pogol, în vârstă de 50 de ani, angajat al unei societăți agricole din provincia Treviso, s-a simțit rău în luna iulie 2019, în timp ce se afla la muncă și s-a prăbușit la pământ în fața colegilor săi. Bărbatul a fost transportat atunci la spitalul Ca’ Foncello unde medicii au spus că motivul acestei stări de rău era provocată de căldura exagerată din acea perioadă, complice fiind și vârsta bărbatului care nu mai era la prima tinerețe.

Conaționalul nostru a leșinat în timp ce lucra pe câmp, când pregătea un teren pentru plantarea de vii. Colegii săi l-au dus imediat la spital și medicii au constatat că acesta avea o temperatură de 41 de grade și a fost diagnosticat de asemenea cu rabdomioliză (distrugerea țesuturilor musculare scheletice), simptome care indicau hipertermie, scrie ziarul italian Corriere della Sera. Cu toate acestea, Florin a fost externat apoi de medici după ce i-a fost aplicat un tratament și a fost declarat apt de muncă din nou, iar acesta s-a întors pe câmp.

Au urmat apoi alte vizite la spital, muncitorul român se simțea tot mai rău, iar în cele din urmă, în luna septembrie, a fost internat pe timp indeterminat. Problemele sale de sănătate în acel moment deveniseră însă ireversibile și nu și-a mai revenit niciodată, iar în cursul zilei de 3 noiembrie 2019 a decedat pe patul de spital.

Conform rezultatului autopsiei, care a fost efectuată de medicul legist Antonello Cirnelli, cauza morții este hipertermia. Procurorul Paolo Fietta de la Procuratura din Treviso a deschis o anchetă pentru a descoperi cu exactitate cum s-a ajuns la această tragedie. Inițial, imediat după deces, ancheta era direcționată către medicii care au încercat să-l salveze pe Florin Pogol, având în vedere că în timpul internării sale în spital acesta făcuse și o infecție, pe lângă faptul că fusese declarat apt de muncă în condițiile în care evident nu era apt. Acum însă, după ce autopsia a confirmat că muncitorul român a murit fiindcă a lucrat prea mult la soare, investigațiile sunt îndreptate către societatea la care conaționalul nostru era angajat, iar la anchetă vor participa și inspectorii de muncă de la SPISAL (Servizio per la prevenzione e la sicurezza negli ambienti di lavoro).

Florin Pogol venise în Italia în urmă cu câțiva ani, dar a avut parte mereu numai de locuri de muncă ocazionale. O verișoară de-a sa, spun surse locale, l-ar fi ajutat în cele din urmă să găsească un loc bun la societatea agricolă din provincia Treviso, unde a fost angajat cu contract de muncă pe timp indeterminat. Pentru el părea că lucrurile în sfârșit au luat o întorsătură bună, dar soarele arzător al străinătății i-a luat viața la scurt timp după aceea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI