Italia: Lucrătoare românce și italience fără contract, atelier de confecții amendat cu zeci de mii de euro

Administratorul unui atelier din localitatea Paderno Dugnano de lângă Milano, care se ocupă cu confecționarea lenjeriilor de pat, a fost amendat cu suma de 36.000 de euro și riscă să-i fie închisă activitatea după ce Garda de Finanțe a descoperit că niciuna dintre femeile care lucrau acolo nu aveau contract de muncă. Toate lucrătoarele aveau în jur de 40 de ani și erau de naționalitate română și italiană.

Garda de Finanțe a dat startul unei anchete îndreptată spre societatea comercială care gestionează atelierul, administrată de un bărbat italian, după ce a primit o semnalare precisă despre munca la negru în cadrul societății respective. Când au intrat în atelierul de confecții, situat în centrul localității, agenții de la Garda de Finanțe au găsit șapte lucrătoare în total, unele de cetățenie română, altele italience, dar niciuna care să aibă un contract de muncă înregistrat.

Anchetatorii au aplicat astfel o amendă în valoare de 36.000 de euro societății în cauză și au propus Inspectoratului Teritorial de Muncă să suspende activitatea, scrie Sky TG24.