Italia: manifeste în arabă și română împotriva lui Salvini. „Nu vrem rasism, vrem drepturi pentru toți”

Într-un oraș din nordul Italiei vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini va fi întâmpinat marți, 7 mai, cu afișe și manifeste de protest în diferite limbi, inclusiv română și arabă. „Noi nu vrem rasism”, „Vrem drepturi pentru toți”, „Nu Salvini”, se poate citi în limba română alături de arabă, franceză și spaniolă.

Matteo Salvini se va afla astăzi la Pavia, un oraș la sud de Milano, unde va participa în Piazza Vittoria la un miting de susținere a partidului Lega în campania electorală care se desfășoară în vederea alegerilor administrative din 26 mai. Manifestele apărute în ultimele zile pe străzile orașului invită pe cei care nu împărtășesc ideile politice ale ministrului de interne italian să se prezinte în Piazza Vittoria, la ora 21:00, în semn de protest.

„Un manifest care vă invită în mod rușinos să vă adunați împotriva lui Matteo Salvini” – a declarat Angelo Ciocca, europarlamentar din partea partidului Lega, care acuză lipsa de atitutudine în acest caz a primarului orașului, Massimo Depaoli, de la PD.

Foto: Giornale di Mantova