Italia: Masca nu va mai fi obligatorie în mijloacele de transport în comun și spitale după data de 30 septembrie

Măștile medicale de protecție împotriva Covid-19 nu vor mai fi obligatorii în spitalele și în mijloacele de transport în comun din Italia după data de 30 septembrie. În schimb, ele vor mai fi necesare, timp de o lună, la locurile de muncă unde există riscul contactului apropiat.

La sfârșitul lunii septembrie expiră măsura obligatorie de a purta masca în spitale și în mijloacele de transport: autobuze, tramvaie, trenuri sau metrouri. Va rămâne însă valabilă până la 31 octombrie 2022 la locurile de muncă unde contactul între angajați este unul apropiat.

În prezent, în autobuze, trenuri, metrouri, tramvaie, autocare, este încă în vigoare obligația purtării măștii Ffp2. La jumătatea lunii iunie, măsura a fost prelungită până pe 30 septembrie. Transportul în comun a fost printre ultimele locuri în care a rămas valabilă măsura obligatorie de utilizare a măștii de protecție împotriva Covid-19.

Obligația va expira și pentru persoanele care intră în spitale, clinici, azile, cămine de bătrâni sau alte structuri sanitare. În schimb, prezența în spital este condiționată de deținerea unui test Covid sau a certificatului de vaccinare.

La locurile de muncă unde angajații lucrează „cot la cot”, fără posibilitatea de a se îndepărta unul de altul în timpul lucrului, obligația purtării măștii rămâne valabilă până la data de 31 octombrie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI