Italia: menajeră româncă acuzată că a furat haine și bijuterii în valoare de peste 10.000 de euro

O menajeră româncă din Italia este acuzată că a furat din casa angajatoarei sale, o antreprenoare italiancă din localitatea Riccione, provincia Rimini, haine de firmă și bijuterii în valoare de peste 10.000 de euro.

Potrivit ziarului Il Resto Del Carlino, femeia italiancă a apelat la o prietenă de-a sa în urmă cu ceva timp pentru a găsit o menajeră de încredere, iar aceasta din urmă i-a propus o femeie română în vârstă de 42 de ani și rezidentă la Riminia despre care spunea că are referințe excelente. După câteva zile, conaționala noastră a început să lucreze în casa femeii italience și încetul cu încetul a câștigat încrederea angajatoarei sale care a decis chiar să-i lase cheile de la apartament pentru a intra și a ieși când crede ea mai bine.

La câteva luni după angajare însă, când antreprenoarea italiancă se pregătea să plece într-o călătorie și își făcea bagajele, a observat că îi lipsesc două haine din dulap. Inițial a crezut că le-a dus la spălătorie, dar a verificat și a descoperit că nu a făcut asta. După câteva momente de reflecție a început apoi să suspecteze că hainele i-au fost furate de menajera româncă.

Cu această suspiciune în minte, angajatoarea a decis să facă un control amănunțit în apartament pentru a vedea dacă mai lipsesc și alte lucruri. Nu a durat mult și a descoperit că, pe lângă unele haine de firmă, i-au fost furate și niște bijuterii foarte scumpe. Mai exact, din apartament lipseau: un lănțișor cu o cruce din diamante în valoare de 3.000 de euro, un ceas Gucci de 2.000 de euro, două geci Armani, două poșete de firmă, o cămașă Dolce & Gabbana și două bluze scumpe. Toate cu o valoare totală de circa 10.000 de euro.

Tot mai convinsă că menajera este cea care i-a furat toate acestea din casă, italianca a decis să stea de vorbă cu ea, dar când au ajuns față-n față, primul lucru pe care i l-a spus  românca a fost că demisionează fiindcă a găsit un alt loc de muncă. Când angajatoarea a acuzat-o de furtul hainelor și bijuteriilor însă, românca a negat totul, dar femeia italiancă i-a întins atunci o capcană pentru a o face să recunoască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Angajatoarea i-a spus atunci femeii românce că are camere de supraveghere video instalate în apartament și că a înregistrat totul, ceea ce nu era adevărat, dar menajera a crezut-o și a cedat, recunoscând că ea a furat obiectele de valoare. Italianca a decis atunci să denunțe furtul la carabinieri.

Vă reamintim că în Italia, conform articolului 624 din Codul Penal, acest tip de furt se pedepsește cu închisoare între 6 luni și 3 ani și cu amenzi între 154 de euro și 516 euro.

De asemenea, furtul prin efracție, intrând în mod abuziv într-o locuință sau clădire privată pentru a sustrage obiecte de valoare, dar și furtul de obiecte direct din mâna sau posesia fizică a proprietarului (e.g. furtul din buzunare, furtul de poșete, etc.), se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani și cu amenzi între 309 euro și 1.032 de euro.