Italia: Menajeră româncă acuzată de furtul unor obiecte de valoare după ce fiica ei a pus fotografii cu ele pe internet

O femeie română în vârstă de 47 de ani și rezidentă la Roma a ajuns în atenția polițiștilor italieni după ce fiica ei a publicat câteva fotografii pe Instagram în care apăreau niște obiecte de valoare. Aceste fotografii, scrie ziarul Il Messaggero, au fost văzute și de fosta angajatoare a româncei care a recunoscut obiectele respective ca fiind bunuri furate de la ea în urmă cu circa 2 ani.

Conform celor relatate de ziarul italian, fiica româncei, o tânără în vârstă de 20 de ani, a publicat mai multe fotografii pe rețeaua de socializare în care puteau fi observate, printre altele, unele obiecte de valoare: o brățară din aur galben cu diamante sintetice, o poșetă de firmă în valoare de 2.500 de euro și o lenjerie de pat din percal. Fosta angajatoare a româncei, o italiancă de 54 de ani, și-a recunoscut în acele imagini bunurile enumerate mai sus, despre care a declarat că i-au fost furate în anul 2018, în timp ce elibera un apartament pentru a se muta în SUA.

Femeia italiancă a descoperit apoi că tânăra care a publicat fotografiile este nimeni alta decât fiica româncei care lucra în acea perioadă ca menajeră pentru ea, așadar a decis să o contacteze imediat pe aceasta din urmă și i-a cerut să-i returneze bunurile furate. Bineînțeles că nu a reușit să obțină niciun rezultat în acest mod și atunci nu i-a rămas decât să depună o plângere la Poliție pentru a denunța furtul acelor obiecte.

Agenții de la comisariatul din Flaminio au identificat și localizat cele două românce și au obținut apoi de la Procuratura din Roma un mandat de percheziție pentru a căuta bunurile furate în locuința lor. În urma percheziției, polițiștii au reușit să găsească în apartamentul româncelor poșeta de firmă, care a fost recunoscută fiindcă avea un mâner lipit, precum și lenjeria de pat, ambele fiind returnate proprietarei în cele din urmă. Nici urmă, în schimb, de brățara din aur.

Atât mama, cât și fiica ei, au fost denunțate în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de furt, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI